Nytt jättefiasko för miljonbygget

Malmö föll mot Borås

HOCKEY

Fiasko mot jumbon Borås.

Med bara 15 omgångar kvar av hockeyallsvenskan ligger nu Malmö på nionde plats i tabellen.

– Vi bryr oss mer om det här än vad många kanske tror, säger Robin Weihager.

Malmö fick en drömstart på krismötet mot jumbon Borås. Redan efter 50 sekunder gjorde Robin Alvarez 1-0. Men Borås kvitterade snabbt, kopplade sedan greppet om matchen och skrällvann med 5-4.

Enligt Malmötränaren Ulf Taavola orsakades förlusten av bristande ödmjukhet.

– Ödmjukheten var som bortblåst. Vi förtjänade inte att vinna, säger han till sydsvenskan.se.

Backen Robin Weihager håller bara med delvis.

– Vi tappar puckar i fel lägen och går bort oss. Två av deras mål kommer till så och i de lägena kanske vi inte är tillräckligt ödmjuka. Men vi har haft bra träningar med bra fart inför den här matchen, och i den tredje perioden visar vi bra inställning och kämpar starkt för att komma ikapp. Jag upplevde det inte som att vi inte var ödmjuka, säger Weihager till Sportbladet och tillägger:

– Jag tror hellre det är så att vi vill så jävla mycket att det låser sig. Och det är givetvis inte bra det heller.

Förlusten innebär att Malmö nu ligger på nionde plats i tabellen, då Mora klättrade upp på den sjunde och sista platsen till förkvalserien i och med vändningen mot Västerås och Södertälje passerade efter trepoängaren mot Rögle i fredags.

– Vi är satta under en enorm press. Det är inte direkt någon hemlighet. Vi känner en jävla press och har nog vänt på varenda sten fler gånger är någon annan för att hitta lösningar. Men hur pissigt det än känns får vi inte tappa tron och sluta kämpa, säger Robin Wiehager.

Hur är stämningen i laget just nu?

– Jag tycker att vi haft en bra stämning i gruppen under hela säsongen. Det är klart att man lätt blir irriterad när det går emot på det här sättet. Frågar du mig är det här ett här ett gäng sköna och roliga killar.

För Borås var segern den första på sex försök.

– Framför allt publiken var nog ganska säkra på att det skulle bli en enkel seger för Malmö. Det här var lite av en måstematch för dem och vi kunde slå ur underläge. Ohyggligt skönt att vi kunde dra det längre strået den här gången och dessutom göra fem mål. Det är inte ofta vi gjort det, säger målvakten Magnus Åkerlund.

FAKTA

Malmö–Borås 4–5 (2–2, 1–3, 1–0)

Första perioden: 1–0 (0.50) Robin Alvarez (Robin Weihager) , 1–1 (3.47) Henrik Eriksson (Brent Davidsson, Erik Andersson), 1–2 (18.56) Marcus Sörensen (Jens Karlsson, Magnus Isaksson), 2–2 (19.44) Robert Carlsson (Tomas Kollar, Linus Klasen) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–3 (0.44) Magnus Isaksson (Mats Hansson), 2–4 (1.37) Linus Fagemo (Ola Svanberg, Brent Davidsson), 3–4 (5.10) Robert Carlsson (Linus Klasen), 3–5 (19.58) Linus Fagemo (Victor Backman).

Tredje perioden: 4–5 (6.29) Jesper Mattsson (Morten Green, Robin Alvarez) spel fem mot fyra.

Skott: 30–29 (12–11, 9–13, 9–5).

Utv, Malmö: 2x2. Borås: 4x2.

Domare: Marcus Linde, Kungälv.

Publik: 3 970.