Femte raka för Leksand

Skapade gap ner till Rögle

HOCKEY

Leksand vann nyckelmatchen på bortaplan mot Rögle med 4-3 och skapade därmed ett gap ner till skåningarna.

Just nu skiljer 13 poäng mellan lagen.

Just nu har vi marginalerna med oss, säger tränaren Andreas Appelgren till Viasat Hockey.

Leksand är i bra form. Laget tog femte raka segern efter att ha besegrat Rögle med 4-3 i Lindab Arena, och serietrean skapade därmed ett gap ner till femteplacerade Rögle som nu är 13 poäng stort.

– Jag vet inte om vi har gjort så stora ändringar i vårt spel, men nu har vi marginalerna med oss. Vi har fått det där lilla extra självförtroendet, säger Andreas Appelgren till Viasat Hockey om lagets fina form.

– Sedan gör vi mål i power play i varje match nu, och det hjälper till.

Segern satt dock hårt inne. Leksand gick fram till en 4-1-ledning efter två perioder, men Rögle fick in dubbla reduceringspuckar i sista perioden och nosade också på en kvittering.

– Vi har haft flera rysarmatcher, men med tanke på vår ledning trodde jag att det skulle bli lugnt i sista, men de kom över oss och deras tredje mål kom lite tidigt. Det var skönt att vi höll ut, menar Appelgren.

För Rögle var förlusten ett stort bakslag i jakten på en direktplats till kvalserien och laget har nu tre raka 3-4-förluster.

– Jag är oerhört besviken. Jag sade till killarna efter matchen att jag inte kommer att berömma dem för upphämtningen i sista eftersom de satte oss i tremålsunderläget med spelet i de två första perioderna. Vi kan inte komma undan med fler hedersamma förluster. Detta var en nyckelmatch för oss, men säsongen är inte över för det, säger Rögles tränare Dan Tangnes till Viasat Hockey.

FAKTA

Rögle–Leksand 3–4 (0–2, 1–2, 2–0)

Första perioden: 0–1 (10.55) Martin Janohls (Jens Bergenström) spel fem mot fyra, 0–2 (18.11) Mark Hurtubise (Johan Ryno, Jens Bergenström).

Andra perioden: 1–2 (1.42) Alexander Johansson (Magnus Häggström), 1–3 (9.32) Lucas Sandström (Johan Svedberg, Erik Hanses), 1–4 (18.01) Johan Ryno (Jens Bergenström).

Tredje perioden: 2–4 (8.51) Christopher Liljewall (Eric Himelfarb), 3–4 (10.12) Ted Brithén (Simon Olsson).

Skott: 33–28 (11–9, 12–12, 10–7).

Utv, Rögle: 5x2. Leksand: 5x2.

Domare: Marcus Linde, Kungälv.

Publik: 3 655.