”Fisken”, 68: Jag höll min bana...

Vaktmästaren körde på stjärnan med ismaskinen

HOCKEY

Västeråsstjärnan Broc Little, 23, intervjuades av Viasat efter den andra perioden i hemmamötet med Örebro.

Då blev han plötsligt påkörd – av ismaskinen.

– Jag höll bara min bana, säger vaktmästaren Göran ”Fisken” Lundkvist, 68.

Med ett mål och en assist låg succéamerikanen Broc Little i allra högsta grad bakom Västerås mäktiga vändning mot serieledaren Örebro på måndagskvällen, 3–2.

Efter den andra perioden intervjuades han på isen av Viasats programledare Niklas Jihde – men mitt i ett svar blev han avbruten.

Av ismaskinen.

Vaktmästaren Göran ”Fisken” Lundkvist körde längs med ena långsargen, där Little ”stod i vägen”.

”Visste inte om...”

– Jag visste inte om att Viasat skulle ha en intervju på isen, så jag åkte in precis som vanligt och körde den bana jag brukar, säger ”Fisken” till Sportbladet.

Såg du inte Little?

– Jo, det gjorde det jag – och jag vejade ju lite för honom också. Samtidigt ville jag hålla min bana, och Broc bad faktiskt om ursäkt för att han stod i vägen.

– Efteråt var det någon som sa att jag skulle ha väntat två minuter innan jag körde in på isen – att det var avtalat så. Men det visste jag inte då, så det var ett missförstånd.

Körde på Lif-stjärna

I november hände en liknande incident i Södertälje, då Leksandsforwarden Johan Ryno, 25, blev påkörd under en Viasat-intervju.

Är det här en trend bland ismaskinförarna?

– Haha, nej – det tror jag inte. Det där i Södertälje hade jag ingen aning om, faktiskt. I mitt fall handlade om ett missförstånd.

ARTIKELN HANDLAR OM