”De är som Real Madrid”

Bofors-backen: "Malmö är det lag alla vill slå...”

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

I kväll tar säsongens stora negativa överraskning emot säsongens stora positiva överraskning.

För Malmö är tre poäng livsviktigt – men Bofors tänker inte vika en tum.

– Malmö är som Real Madrid – alla vill slå dem, säger trotjänaren Martin Thelander.

Relationen mellan Malmö och Bofors, eller i alla fall storstjärnan Linus Klasen och värmlänningarnas sportchef Stefan Bengtzén, har varit infekterad under säsongen.

Redan i somras gick Bengtzén ut och totalsågade Redhawks miljonsatsning – och i november fortsatte han genom att starta ett hett ordkrig med ”överbetalde” Klasen.

Livsviktiga poäng på spel

I kväll möts de båda klubbarna igen, den ena med epitetet ”säsongens negativa överraskning” och den andra med epitetet ”säsongens positiva överraskning”.

Malmö sladdar i tabellen och är i skriande behov av poäng för att inte tappa ännu mer mark i jakten på en playoff-plats till kvalserien. Men Bofors, på andra plats i tabellen, kommer att bjuda på hårt motstånd.

– Malmö är det lag som alla vill slå, de är som Real Madrid. Vi åker ner för att ta tre poäng, säger backen Martin Thelander, 30, med nio A-lagssäsonger i Bik.

Han tror att Malmös kräftgång grundar sig i bristen på kontinuitet – till skillnad från Bofors.

”Svårt att få ihop det då...”

– De har väldigt många nya spelare och det är svårt att få ihop ett lag då, hur namnkunniga de än är på pappret. Vår ena powerplay-femma har mer eller mindre varit densamma i tre säsonger, och då är det klart att man blir samspelta. Kontinuiteten är den stora anledningen till att det har gått så bra för oss.

Thelander vill dock inte möta Malmö i ett eventuellt playoff eller i kvalserien.

– Det vill nog inget lag. De har ändå en enorm kapacitet, och får de bara lite medflyt och pressen på dem släpper en aning, så blir de livsfarliga. Men just nu är de rejält pressade och jag hoppas att det går åt helvete för dem i kväll, säger han.

Matchen är den sista för Bofors i sitt nuvarande matchställ. I hemmamötet med Rögle på fredag byter de skepnad och blir Bik Karlskoga.