Derbyhjälte i comebacken

Pelle Prestberg avgjorde Slaget om Siljan

HOCKEY

Det talades om att säsongen och karriären kunde vara över - då gjorde veteranen Pelle Prestberg, 36, en överraskande comeback i Leksand och blev matchvinnare direkt i derbyt mot Mora.

- Det är härligt att vinna inför en sådan här publik, säger matchvinnaren.

Pelle Prestberg har haft problem med sin höftböj hela säsongen och det har talats om att karriären kan vara över. De senaste rapporterna har dock varit positivare och talat om en comeback efter februariuppehållet.

Därför var det överraskande att veteranen var tillbaka redan i hemmaderbyt mot Mora, men 36-åringen visade att målsinnet finns kvar och satte två straffar och avgjorde matchen vilket gav Leksand extrapoängen.

”Kom lite fel”

En succéartad comeback alltså.

- Ärligt talat så kom jag faktiskt lite fel vid den första straffen, den skulle ha suttit lite längre ner men det blev ganska bra ändå, säger Pelle Prestberg till Viasat Hockey efter avgörandet.

- Det är härligt att vi kan vinna inför en sådan här publik. Det är synd att vi inte kan ta tre poäng, men två är okej också. Jag tycker att vi är bra på straffar, så jag var ganska säkra på att vi skulle fixa det.

Nionde målet

Mora ledde annars med både 1-0 och 2-1 i matchen, men Leksand kom ikapp två gånger om. Jens Bergenström satte vackert 2-2-målet i den sista perioden med ett ruggigt skott efter ett snabbt uppspel av keepern Erik Hanses.

Sedan avgjorde alltså Pelle Prestberg med sitt nionde mål för säsongen.

- Det är det här man vill göra när man är med i ett lag, man vill spela och man vill leverera, säger han.

FAKTA

Leksand–Mora 3–2 e str (0–1, 1–1, 1–0, 0–0, 1–0)

Första perioden: 0–1 (12.41) Robin Gartner (Kim Nabb).

Andra perioden: 1–1 (14.12) Mark Hurtubise (Pelle Prestberg, Jens Bergenström) spel fem mot fyra, 1–2 (15.08) Mattias Beck (Dion Knelsen, Jens Hellgren) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–2 (0.53) Jens Bergenström (Erik Hanses) spel fem mot fyra.

Avgörande str: Pelle Prestberg.

Skott: 33–32 (7–11, 8–10, 11–9, 6–2, 1–0).

Utv, Leksand: 3x2 min. Mora: 4x2.

Domare: Shane Warschaw, Gävle.

Publik: 7 650.

ARTIKELN HANDLAR OM