Malmö: ”Vi är inte uträknade”

Viktig derbyseger mot Rögle efter drömmål av Klasen

HOCKEY

Äntligen fick krisklubben Malmö jubla.

Alexander Barta avgjorde det stekheta derbyt mot Rögle i strafflägggning.

– Vi har startat vårt slutspel. Det var en jätteskön vinst för oss och vi är inte uträknade, säger stjärnan Linus Klasen efter 3–2-segern.

Det har varit många negativa rubriker om Malmö Redhawks den här säsongen och dagens viktiga derby föregicks av rubriken att hela styrelsen hoppat av.

På isen har det stjärnfyllda laget inte fått det stämma och inför ödesderbyt mot Rögle satte lagkaptenen Linus Klasen ord på känslorna:

– Det är vinna eller försvinna.

”Artisteri på hög nivå”

Efter varsitt power play-mål (1–0 av Robert Carlsson på en sargretur och 1–1 av Daniel Sondell med ett skott från blå) tog Linus Klasen saken i egna händer med 53 sekunder kvar av andra perioden. Pucktrollaren fick pucken i mittzonen, lurade upp Jesper Jensen på läktaren, och skickade upp pucken i nättaket.

– Det är artisteri på hög nivå, utbrast expertkommentatorn Johan Tornberg i Viasat Hockey.

Linus Klasen:

– Jag får en bra passning av Kollar och försöker dra backen, helt enkelt. Det gick bra den här gången.

”Inte bli bajsnödiga”

Klasen intervjuades av Viasat Hockey inför tredje perioden och berättade hur laget skulle göra för att behålla ledningen.

– Vi ska spela som vi har gjort hela tiden och inte bli bajsnödiga utan fortsätta lira. Publiken hjälper oss och är en sjätte gubbe. Eller, sjunde blir det ju.

Men Malmö lyckades inte hålla tätt i tredje perioden.

När Marcus Högström visades ut för hakning tog Jesper Jensen en gruvlig revansch genom att panga in kvitteringen med ett tungt backskott.

Barta hjälte

Matchen gick till förlängning och därefter straffläggning. Där fick Malmö äntligen jubla då tysken Alexander Barta var den ende som lyckades näta.

– Det är en jätteskön vinst för oss, framför allt mot Rögle. Vi skapade mycket chanser i tredje och borde ha hängt både en och två kassar. Men vi lyckades vinna på straffar och det var skönt för Barta att få avgöra, han har haft många lägen och inte hängt dit den, säger Klasen till Viasat Hockey.

FAKTA

Malmö–Rögle 3–2 e str (1–1, 1–0, 0–1, 0–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (10.36) Robert Carlsson (Dragan Umicevic, Jesper Mattsson) spel fem mot fyra, 1–1 (16.25) Daniel Sondell (Jakob Johansson, Christopher Liljewall) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–1 (19.07) Linus Klasen (Tomas Kollar, Daniel Josefsson).

Tredje perioden: 2–2 (11.01) Jesper Jensen (Eric Himelfarb, Viktor Lindgren) spel fem mot fyra.

Avgörande str: Alexander Barta.

Skott: 36–36 (10–12, 9–12, 13–11, 3–1, 1–0).

Utv, Malmö: 3x2. Rögle: 3x2.

Domare: Christoffer Karlsson, Vadstena.

Publik: 9 109.