Malmö: ”Nyman ska inte ha en krona till”

Redhawks slår tillbaka

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

Malmös sparkade sportchef Stefan Nyman stämmer sin före detta klubb på 400 000 kronor.

Nu slår Redhawks tillbaka – och hotar med motstämning.

– Jag tycker synd om killen, det hade varit klokare att dra sig tillbaka, säger ordföranden Tommy Qvarfort till Sydsvenskan.

Sportbladet avslöjar i onsdagens tidning att Malmös före detta sportchef Stefan Nyman – som fick sparken i mars – kommer att lämna in en stämningsansökan mot klubben och kräver den på 400 000 kronor.

40-åringen har inte fått någon lön sedan april månad och stämningen avser avtalsbrott.

– Jag har fått nog av Malmös lögner och vi tittar även på rättsliga åtgärder gällande förtal, säger han till Sportbladet.

Förberett egen stämning

Nu slår Redhawks tillbaka.

Tommy Qvarfort, ordförande i Malmö Redhawks Ishockey AB, säger till Sydsvenskan att han inte räds Nymans stämning.

– Vi har själva förberett en stämning, hinner han före får han motstämning på halsen med omedelbar verkan. Vi talar om illojalitet mot arbetsgivaren och trolöshet mot huvudmannen.

Enligt Qvarfort har klubben inte begått avtalsbrott.

– Vi har med väldigt goda skäl inte betalat ut en krona – och med tanke på vad han har gjort ska han inte ha en krona till. Vi har väldigt, väldigt tunga argument, säger Qvartfort och tillägger:

– Jag tycker synd om killen, det hade varit klokare om han hade dragit sig tillbaka. Vi har även andra grejer på honom. Om han går in med en stämning kommer detta att stå i motstämningen.

HÄRVAN I REDHAWKS – DETTA HAR HÄNT

Sportchefen Stefan Nyman, nyförvärvet Linus Klasen, vd:n Anders Olsson och Hugo Stenbeck nöjda i maj 2011. I dag är läget annorlunda.

23 mars 2011: Hugo Stenbeck och Malmö IF inleder ett samarbete där miljonären ska satsa två miljoner euro per år över tre år. Som motprestation får Hugo Stenbeck 51 procent av aktierna i Malmö Redhawks Holding AB.

17 maj 2011: Malmö gör en blockbuster-värvning och Linus Klasen ansluter till den hårt satsande klubben. Därefter värvas 13 spelare av god kvalitet och Malmö satsar på att ta sig till elitserien. Givetvis är Stenbeck-pengarna grunden i nybygget.

10 december 2011: Sportchef Nyman tar ett tufft beslut och sparkar vännen Leif Strömberg, som tränat Malmö under hösten. De båda har varit hockeypartners i flera klubbar.

12 mars 2012: Malmö slår Västerås med 4–1, men missar ändå kvalserien. Ett misslyckande i de flestas ögon.

14 mars 2012: Malmö berättar att man sparkar sportchef Stefan Nyman trots att han har kontrakt till april 2014.

11 april 2012: Hugo Stenbeck har under den gångna säsongen investerat drygt 61,8 miljoner för en satsning över tre år. Han berättar via ett pressmeddelande att han avslutar samarbetet. Samma dag berättar Malmö att klubbens ekonomi är usel och att man inte kan betala in tre miljoner kronor i skatter, pengar som klubben inte hade i det läget. Därför lämnade Malmö in en ansökan om företagsrekonstruktion – och lovar att jaga Stenbeck till världens ände. Kontringen från miljardären? Han kallade styrelsen i Malmö för ”orangutanger som borde sitta på zoo”

29 augusti 2012: Före detta sportchef Stefan Nyman har fått nog och väljer att stämma Malmö för avtalsbrott. Nyman vill ha 400 000 kronor av Malmö Redhawks.

ARTIKELN HANDLAR OM