Här gör Kopitar om ”Foppas” klassiker

Bjöd på drömmål för Mora mot Örebro

1 av 6
HOCKEY

Här bjuder Anze Kopitar publiken i Mora på en "Foppa".

I slutet av den andra perioden tog superstjärnan pucken från egen zon och avslutade med att grundlura Tim Sandberg.

– Jag tänkte att jag var tvungen att pröva den en gång till, säger Anze Kopitar.

Men trots drömmålet förlorade Mora mot Örebro, som tog sin sjunde raka seger.

I straffläggningen i derbyt mot Leksand försökte Anze Kopitar överlista Erik Hanses med en omvänd "Foppa"-dragning, men misslyckades med att göra mål.

Tre kvällar senare testade han igen – och den här gången lyckades det.

I slutet av den andra perioden mot Örebro, vid ställningen 2-3, förde Kopitar upp pucken från egen zon och avslutade med att lura Tim Sandberg och lägga in pucken i tom bur med en hand på klubban.

– Jag försökte med den i straffläggningen senast (mot Leksand) och misslyckades. Jag tänkte att jag var tvungen att pröva en gång till, sa Anze Kopitar till Viasat Hockey i periodpausen.

Örebro replikerade

Men Mora-publiken fick inte glädjas särskilt länge åt soloprestationen.

Redan efter 36 sekunder av den tredje perioden gjorde Johan Wiklander 4-3 till Örebro och med minuten kvar att spela fastställde Marcus Weinstock slutresultatet till 5-3.

– Jag är väldigt nöjd med tre poäng, det är riktigt bra. Vi visste att det skulle bli tufft och när vi hade 0-0 efter första kände jag att vi var med i matchen, säger Örebros tränare Peter Andersson till Viasat Hockey.

Segern var den sjunde raka för Örebro, som leder hockeyallsvenskan med tjugo poäng efter åtta omgångar.

FAKTA

Mora–Örebro 3–5 (0–0, 3–3, 0–2)

Andra perioden: 0–1 (2.57) Jared Aulin (Johan Wiklander, Thomas Mitell) spel fem mot fyra, 1–1 (5.38) Peter Nolander (Tobias Ericsson, Mattias Beck) spel fem mot fyra, 2–1 (6.15) Jonas Westerling (Alexander Hilmerson), 2–2 (9.42) Niklas Lihagen (Jonas Karlsson, Patrick Yetman), 2–3 (10.58) Johan Motin (Patrick Yetman, Simon Olsson), 3–3 (15.32) Anze Kopitar.

Tredje perioden: 3–4 (0.36) Johan Wiklander (Henrik Löwdahl, Niklas Lihagen), 3–5 (18.58) Marcus Weinstock (Jared Aulin, Patrick Yetman) mål i tom kasse.

Skott: 22–19 (12–5, 5–7, 5–7).

Utv, Mora: 2x2. Örebro: 3x2.

Domare: Christoffer Karlsson, Vadstena.

Publik: 2 319.