Förbundet stoppar välgörenhetsmatch

Hockeyallsvenskan besvikna på Svenska ishockeyförbundet:

Intervju med Hockeyallsvenskans VD
HOCKEY

Hockeyallsvenskans All star-match till förmån för Cancerfonden Rosa Bandet ställs in.

Svenska ishockeyförbundet stoppar matchen.

– Vi respekterar förstås beslutet, men beklagar djupt att SIF stoppar vårt första steg i ett internationellt utbyte, säger Hockeyallsvenskans vd Stefan Bengtsson.

Välgörenhetsmatchen mellan Hockeyallsvenskan och finska Mestis-Liiga var planerad att spelas i samband med Karjala cup den 8 november. Hockeyallsvenskan uppmanades att begära dispens hos Tävlingsnämnden, som avslog ansökan.

Hockeyallsvenskan har i två omgångar överklagat, men inte fått gehör.

”Inte negativ konkurrens”

I sitt beslut hänvisar Tävlingsnämnden till de internationella speluppehållen och skriver att ”SIF konsekvent undvikit att bevilja tillstånd för spel under dessa. En väsentlig del i det är att fokus bland media, sponsorer och publik riktas mot landslagsverksamheten”.

– Vi frågar oss hur en All star-match i Finland på en spelledig dag i Karjala Cup och med stöd från det finländska ishockeyförbundet och Åbo stad, skulle kunna minska fokus på det svenska landslaget? Vi menar att det inte handlar om negativ konkurrens, utan att arrangemanget tvärtom kan ge ökat fokus på Tre Kronor och har självfallet garanterat att alla landslagsspelare med uppdrag under den aktuella veckan skulle undantas från spel i vårt All star team, säger Hockeyallsvenskans vd Stefan Bengtsson i ett pressmeddelande.

”Måste ompröva”

Evenemanget i Åbo skulle bli ett första steg i ett framtida utbyte mellan ligorna och spelas till förmån för Cancerfonden Rosa Bandet.

– Med vårt internationella utbyte vill vi öka intresset för Hockeyallsvenskan och lyfta fram de stora profiler som vi har idag, säger Stefan Bengtsson.

– Ett gemensamt lag och ett organiserat samarbete i andra former skulle stärka vår organisation. Vi såg det också som ett bra tillfälle för förbunden att marknadsföra Hockey-VM 2013 till våra supportrar. Om SIF vidhåller sin negativa inställning, måste vi nu ompröva basen för hela vår internationalisering, säger Stefan Bengtsson.