Slaktyxan skar av Kåbergs tumsena

Märklig skada för Örebros tuffing: ”Hade maximal otur”

Foto: BILDBYRÅN
Emil Kåberg.
HOCKEY

Emil Kåberg, 34, har åkt på en minst sagt ovanlig skada inom hockeyn.

När Örebros tuffing skulle byta skaft på slaktyxan skar han av tumsenan.

– Tråkigt som fan, men det är inte mycket att göra åt, säger Kåberg som blir borta minst fyra veckor.

Foto: EMIL KÅBERG
Emil Kåbergs tumme efter besöket på sjukhuset.

Emil Kåberg, som bor vid en bondgård i Viby strax utanför Örebro, skulle hjälpa sin pappa när olyckan var framme i går kväll.

– De hade skjutit älg i farsans jaktlag. Jag höll på att göra i ordning slaktyxan inför älgjakten, berättar Kåberg för Sportbladet.

– Jag skulle byta skaft på slaktyxan och höll på att passa in det nya skaftet och tog av och på yxan. Sedan tog jag på skruvstycket och då gled den ner åt sidan. Jag höll på med en annan grej och då träffade yxan rakt på min tumme.

Operation direkt

– Jag hade maximal otur. Hade den bara tagit en halv centimeter åt sidan hade det bara blivit ett litet märke. Nu tog den precis på tumsenan. Då gick senan av.

Blödde det mycket?

– Nej, bara litegrann. Jag skulle bara torka blodet och skulle fortsätta, men sedan kände jag att jag hade lite problem att lyfta tummen och då förstod jag vad som hade hänt.

Kåberg åkte in till Örebro och togs om hand av specialister vid handkirurgen.

– Det var lite folk så jag fick opereras direkt. Förhoppningsvis blir jag inte borta längre än fyra veckor. Men det får ta den tid det tar.

”Extra träligt”

– Men det känns så jäkla tungt. Det kunde väl ha hänt förra säsongen när jag ändå hade en massa andra skador. Nu känner jag mig pigg och fräsch, då känns det extra träligt.

Kåberg hänger trots skadan med på onsdagens resa till Stockholm för att stötta laget i bortamatchen mot Djurgården.

Enligt Nerikes Allehanda är det också frågetecken för Johan Motin och Johan Adolfsson saknas fortfarande efter en hjärnskakning.