Holmgren: ”Har ätit sallader och rotmos”

I kväll sätter de sig i kommentatorshytten igen
efter tv-klassikern: ’Det tokigaste jag upplevt!’

HOCKEY

Senast brakade bordet sönder och S24:s kommentatorer bjöd på en tv-klassiker.

Nu har Niklas Holmgren skött kosten och träningen för att incidenten inte ska upprepas i Tingsryd i kväll.

– Det har blivit sallader och rotmos, säger han.

Djurgården hade precis åkt på en tung hemmaförlust mot BIK Karlskoga på Hovet i Stockholm. S24:s kommentatorer Niklas Holmgren, 46, och Tomas Ros, 40, summerade matchen och skulle runda av sändningen – när det plötsligt var dags för nästa tunga fall.

Bordet som duon satt på brakade ihop, Holmgren och Ros drogs med i raset – och i samma ögonblick skapade de såväl hysterisk skrattfest som en modern tv-klassiker.

Ros menade att det var på Holmgrens sida som bordet gav vika, och den erfarne ishockeykommentatorn lovade i direktsändningen att fortsätta med ”sallader och grejer” för att incidenten inte ska upprepa sig.

”Mer orolig för Ros...”

– Jag har hållit på med det här i 20 år och kan ärligt säga att jag inte har varit med om någonting tokigare. Reaktionerna har varit jätteroliga och till och med min ex-fru skickade ett skojigt sms, säger Niklas Holmgren.

Har du ätit sallad och skött träningen i veckan?

– Ja, haha! Jag har skött kosten och träningen, absolut. Det har blivit sallader och rotmos bland annat. Om jag ska vara ärlig är jag mer orolig för Ros, haha!

– Vi kände att bordet var rangligt redan innan matchen och det var egentligen bara en tidsfråga innan det skulle braka ihop. Men du vet, producenterna vill ju ha djup i bilderna, och då får man ofta sätta sig på ett bord, första bästa, för att komma upp lite.

I kväll är det dags för firma Holmgren/Ros att kommentera en ny match på S24, när Djurgården gästar Tingsryd och Nelson Garden Arena.

”Klassisk hockeyort”

– Det ska bli oerhört roligt, jag ser fram emot det. Tingsryd är en klassisk hockeyort och det är ju en stor grej för dem att Djurgården kommer på besök. Vi ska passa på att njuta nu när vi får se så duktiga spelare på isen i en allsvensk match; Colorados lagkapten (Gabriel Landeskog), en riktig NHL-tuffing (Douglas Murray) och Tre Kronors VM-målvakt (Viktor Fasth). Det hör inte till vanligheterna.

Biljetterna till matchen har sålt som smör.

– Vi hade ju derby mot Troja/Ljungby förra helgen, men det här är någonting helt annat. Intresset är jättestort och det kommer bli knökfullt på läktarna, säger Tingsryds kanslist Maria Gustavsson.

Hade ni behövt Globen till ert förfogande?

– Nja, haha, men vi hade i alla fall kunnat sälja betydligt mer biljetter än vad vår arena tillåter.

Djurgården har fått två tunga återbud till kvällens match.

Köp kvällens match mellan Tingsryd-Djurgården här!

■ ■ ■

Kvällens matcher:

Örebro–Leksand, Karlskoga–Karlskrona, Mora–Troja/Ljungby, Tingsryd–Djurgården, Oskarshamn–Almtuna.