SSK jobbar för att lösa Grossmann

”Vi har inte hur mycket utrymme som helst”

Foto: Scanpix
HOCKEY

Nicklas Grossmann är hemma på svensk mark och vill spela i Södertälje.

Nu jobbar klubben för att lösa försäkringsfrågan.

– Vi har ett ekonomiskt utrymme, men vi har inte hur mycket utrymme som helst, säger sportchefen Per Nygårds till Sportbladet.

Södertälje har redan fått in NHL-förstärkningar i form av Carl Hagelin och Matt Read.

Nu är klubben på jakt efter en back och drömmen är förstås att lösa Philadelphias Nicklas Grossmann, som spelat i Södertälje.

– Vi för en diskussion. Han kollar över sin situation och kollar över hur stor hans försäkringssumma blir. Vi har inte fått någon exakt klarhet i det.

”Förlängde i våras”

27-årige Grossmann skrev ett nytt fyraårskontrakt med Philadelphia i våras värt runt 3,5 miljoner dollar om året. Det gör att försäkringen är dyrare än i Carl Hagelins fall.

– Vi behöver en till back och jobbar även på andra fronter. Vi har ett ekonomiskt utrymme, men vi har inte hur mycket utrymme som helst. Vi har inte råd att betala 400 000 kronor i månaden.

Vad skulle det betyda att få in Grossmann?

– Grossmann som hockeyspelare är en fantastisk ledartyp och en karismatisk personlighet. Han är lite samma typ som Sanny Lindström. Han skulle kunna bli en kapten för ett NHL-lag. Han är inte flashig som (Anze) Kopitar, men han är en otroligt gedigen spelare.