”Hade gjort 17 mål på en säsong i Valencia”

Puckgeniet Conny Strömberg om sin uteblivna fotbollskarriär

Foto: BILDBYRÅN
Conny Strömberg.
HOCKEY

Asplövens Conny Strömberg, 36, har visat fotbollstalang genom att trixa med en medicinboll.

Nu menar puckgeniet att han skulle ha gjort succé om han satsat på fotboll.

– Jag hade blivit en spelare som gjort 17 mål per säsong i ett lag som Valencia, skriver han i sin kommande självbiografi.

Hockeysverige.se har har fått tillgång till utdrag ur boken som släpps i december. Conny Strömberg, som fått rykte om sig att vara en strulputte, skriver i förordet:

"Jag vet att ni är många därute som fortfarande tror att jag bara är ute och super hela tiden och att jag bara levt på min talang. Jag tänker visa er att det inte stämmer. Jag tänker få er att förstå att jag är en flitig träningsprodukt snarare än en lat jäkel som bara glidit fram på en skridsko”.

Conny Strömberg har en gudabenånad teknik, men har trots det bara gjort 25 matcher i elitserien (två poäng för Modo säsongen 1999/2000). Själv menar Strömberg att han skulle ha nått ännu längre om han valt fotboll i stället för hockey.

Trixar med medicinboll

"De flesta som blir bra i hockey hade kunnat bli ännu bättre och gå ännu längre om de satsat på fotboll istället. Det finns otroligt många hockeyspelare som kunde ha spelat i fotbollsallsvenskan i dag om de bara valt att sparka boll framför att skjuta puck. Själv brukar jag säga att om jag satsat på fotboll hade jag blivit en spelare som gjort 17 mål under en säsong i Valencia. Jag sa det för första gången för sisådär 15 år sedan men jag står för det än i dag. Med Valencia menar jag en klubb som inte tillhör de allra bästa i Europa men som ändå långt ifrån är något bottenlag. Det är min fasta övertygelse att jag skulle gjort 17 mål på den nivån. Den klassen skulle jag ha hållit. Som spelartyp hade jag varit en mix av Jürgen Klinsmann och Alan Shearer: en tuff, otroligt stark striker som är bra i straffområdet och ofta hänger dit en balja."

När Conny Strömberg gästade After Ice visade han teknik genom att trixa till 72 – med en medicinboll. Då hade han kängor på sig.

Tidigare i karriären har Strömberg trixat till över 200.

Strömberg har tagit hjälp av Smålandspostens Daniel Enestubbe för att skriva självbiografin.