Södertäljes nya stjärnvärvning

Foto: JIMMY WIXTRÖM
Jonathan Ericsson, Detroit Red Wings (och bror till Jimmie Ericsson) ”Jag såg matchen på en dålig länk kopplad till tv:n och...ja, vad ska man säga. Fantastiskt roligt. Jag sms:ade brorsan när det var någon minut kvar och skrev ”SM-guld, Gudlpucken och VM-guld under en och samma säsong. Inte så illa pinkat””
HOCKEY

Södertälje fortsätter att plocka in lockoutade NHL-spelare.

I kväll gjorde klubben klart med Detroit-backen Jonathan Ericsson, 28, som närmast kommer från spel med division 1-klubben Vita Hästen.

– Självklart känns det riktigt kul att få in Jonte i truppen, säger sportchefen Per Nygårds till SSK:s hemsida.

Jonathan Ericsson gjorde en kortare sejour i moderklubben Vita Hästen. Nu blir det en nygammal klubbadress för NHL-backen som vill hålla igång under lockouten.

Jonathan Ericsson spelade i SSK som junior och i A-laget 2003-06 och återförenas nu med flera spelare från den tiden.

Ericsson är klar för fyra matcher med Södertälje, som ligger åtta i allsvenskan. Han debuterar mot Djurgården under lördagen, spelar sedan mot Västerås och Bik Karlskoga och avslutar sin sejour i SSK mot Leksand nästa söndag.

”Diskussionerna fortsätter”

– Mot bakgrund av vår skadesituation på backsidan anser vi det nödvändigt att komplettera laget med en kvalificerad back. Självklart känns det riktigt kul att få in Jonte i truppen. Han har spelat som junior och i A-laget hos oss och vi vet därför vad vi får och att han passar bra in i gänget, säger sportchefen Per Nygårds till SSK:s hemsida.

– Jonte är en ju en riktigt stor, stabil och bra back med ett kraftfullt skott. Vi tar in Jonte under fyra matcher och naturligtvis hade vi önskat att det skulle vara för resten av säsongen, men de diskussionerna fortsätter vi med.

Södertälje har sedan tidigare lockoutspelarna Carl Hagelin, New York Rangers, och Matt Read, Philadelphia, i truppen.