Janne klar för KHK – trots dementin

Foto: BILDBYRÅN
Janne Karlsson.
HOCKEY

När Janne Karlsson sparkades från Växjö avfärdade han Karlskrona-ryktet med orden:

– Det lockar inte att gå från ett bottenlag till ett annat.

I dag presenterade Karlskrona sin nye tränare: Janne Karlsson.

Janne Karlsson sparkades från elitseriens bottenlag Växjö den 15 oktober och direkt sattes spekulationer igång att Karlsson skulle ta över allsvenskans bottenlag Karlskrona HK efter att klubben sparkat Tomas Kempe.

– Det kan jag direkt säga att det inte är aktuellt, sa Karlsson till hockeysverige.se.

– Jag har inte hört något från Karlskrona och det lockar inte att gå från ett bottenlag till ett annat.

”Hårt arbete och tålamod”

Men dementin visar sig nu inte vara mycket värd. I dag presenterades Janne Karlsson som Karlskronas nye tränare.

– Janne var genom hela processen vårt förstaval, men det var många saker som skulle lösas och samtidigt är det inte bara att hoppa från en situation till en annan för någon part. Alla måste ge sig tid att i lugn och ro värdera läget och fatta kloka, långsiktiga beslut. Det har handlat om hårt arbete och tålamod, säger Karlskronas sportchef Calle Höök till klubbens hemsida.

Calle Höök lämnar därmed båset och återgår till uppdraget som sportchef. Han menar att Karlsson aldrig var borträknad, som många kanske trodde.

Kontaktat 30 namn

– Janne har som sagt varit vårt drömval hela tiden, men vi var tvungen att arbeta med en "Plan B" och har kontaktat ett trettiotal namn. Vi har lyssnat, scoutat och suttit ner med ett stort antal. Men vi har hela tiden väntat på att Janne skulle få landa för att sedan kunna diskutera vidare med honom.

Janne Karlssons har skrivit på för tre år.

– Det är en långsiktig lösning och jag vädjar nu att vi alla tillsammans, i klubben, på läktaren, sponsorer, visar tålamod och ger Janne och grabbarna chansen att bygga något hållbart. Tålamod blir nyckelordet och just långsiktighet är KHK:s styrka, säger Calle Höök.