Karlsson: ”Jag är inte knäckt för fem öre...”

Sparkade Växjö-tränaren debuterar med Karlskrona

Foto: BILDBYRÅN
Janne Karlsson.
HOCKEY

I kväll gör sparkade Växjö-tränaren Janne Karlsson debut i Karlskrona.

Det gör även forwardstrion Nils Bergström, André Brendheden och Tobias Törnqvist – som blixtlånas från Rögle.

– Jag är inte knäckt för fem öre. Det här blir en spännande utmaning, säger Karlsson till Sportbladet inför bortamötet med Malmö.

Den 14 oktober – efter endast 13 elitserieomgångar – fick Växjö nog.

Tränaren Janne Karlsson sparkades sedan laget radat upp förluster, cementerat sig i botten av tabellen och fortfarande inte gjort ett enda mål i powerplay.

Men trots höstens misslyckande tog det inte lång tid för 48-åringen att hitta en ny arbetsgivare.

I lördags blev det klart att Karlsson tar över efter sparkade Tomas Kempe i hockeyallsvenska jumbon Karlskrona.

– När jag fick förfrågan och hade funderat ett tag kände jag att det här var en väldigt bra lösning. Nu kan jag och familjen bo kvar i Växjö, och samtidigt blir det en utmaning att komma till Karlskrona, säger han till Sportbladet.

Hur känns det att gå från bottenlag till bottenlag?

– Som sagt, en utmaning. Jag har fortfarande mycket energi och är inte ett dugg knäckt efter tiden i Växjö, inte för fem öre. Det här blir en spännande utmaning och jag ser fram emot att sätta igång redan i kväll.

”Ska bli bättre och bättre”

Karlssons debutmatch blir borta mot Malmö. Nykomlingen Karlskrona har bara tre segrar på de 15 inledande matcherna, och har åtta poäng upp till Almtuna över strecket.

– Klubbens målsättning är att klara sig kvar i allsvenskan. Sedan säger jag så här: vi ska bli bättre och bättre hela tiden. Det är så jag formulerar det, säger Karlsson.

Till sin första match med Karlskrona ansluter även tre Rögle-spelare, som har blixtlånats från elitseriejumbon i dag: Nils Bergström, 27, André Brendheden, 29, och Tobias Törnqvist, 18.

– Vi har en del skador i truppen och ska spela fyra matcher i veckan. Då känns det såklart jättebra att vi har kunnat låna in de här spelarna. De är riktigt bra killar, säger Karlsson.

– I kväll gäller det för mig att gjuta mod i laget och få alla att våga spela. När man hamnar i botten blir det ofta att spelet låser sig och att energin försvinner. Vi måste våga spela, och det gäller att hela laget tror på det vi vill.

  SE MALMÖ-KARLSKRONA LIVE PÅ S24