NHL-back lämnar SSK

Bara fyra matcher för Jonathan Ericsson

Foto: JOHANNES HÄGGLUND
Efter gästspel i Vita Hästen blev det SSK för Jonathan Ericsson. Men nu är även den tiden över.
HOCKEY

Säg den lycka som varar för evigt.

Efter gårdagens SSK-seger mot ligaledaren Leksand lämnar nu NHL-backen Jonathan Ericsson, 28, Södertäljelaget.

Detroitbacken hann bara med fyra matcher innan han nu styr skutan tillbaka till USA. I går var han på isen för att besegra Leksand, men nu får klubben leta nytt.

Själv tycker Ericsson att han varit lite väl ojämn i spelet under tiden i SSK men det kommer han alltså inte ha chansen att åtgärda.

– Det har varit för mycket bra och dåliga grejer, känner att jag inte är i matchform, säger NHL-backen till Länstidningen i Södertälje.

Thörnberg drar också

Klubben hade gärna haft kvar Ericsson för att jobba på jämnheten. I ett pressmeddelande på klubbens hemsida skriver man att "föreningen har tillsammans med Jonte arbetat för en förlängning av avtalet men saker som SSK inte kan påverka gör att Jonte inte kan vara kvar".

Efter en trevande start på årets hockeyallsvenska har SSK visat bra form på sistone och vunnit de fyra senaste matcherna, men nu får får klubben en ny utmaning. SSK säger på sin hemsida att man för dialog med ett antal spelare, såväl spelare som kan vara hos klubben säsongen ut, som lockoutspelare.

Även forwarden Jesper Thörnberg lämnar klubben efter att dennes lånekontrakt gått ut. Thörnberg återvänder till HV71 efter totalt 16 matcher i SSK.

ARTIKELN HANDLAR OM