Här gör målvakten assist – på volley

Se lyckträffen från Västerås igår – 2,40 in i klippet

HOCKEY

En assist på volley.

VIK Hockeys målvakt Lars Johansson, 25, svarade för ett konststycke i går mot Oskarhamn.

– Jag fick en hyfsad träff och det blev en jäkla tajming, säger han om den läckra passningen.

Foto: Foto: Bildbyrån
Lars Johansson fick en oväntad poäng i protokollet.

Matchen var redan avgjord. VIK Hockey ledde med 5–2 hemma mot Oskarshamn med drygt två minuter kvar av matchen.

Viktor Mårtensson hade precis avtjänat en tvåminutersutvisning när han fick en smörpassning i mittzon.

Pucken kom från målvakten Lars Johansson som rensade iväg pucken på tennis.

– Det var inte meningen. Det blev något hopslag. Pucken kom i en båge. Jag var bara less på att vi tagit en utvisning så jag tänkte: ”Jag skickar ut den i mittzon”. Jag fick en hyfsad träff och det blev en jäkla tajming. Jag visste att det var i slutet av utvisningen, men det var inte så att jag hade koll på klockan exakt, berättar han för Sportbladet.

”Det var lite roligt”

Viktor Mårtensson kom direkt från utvisningsbåset och avslutade med att sätta pucken distinkt. Lars Johansson fick därmed en assist – den snyggaste han gjort.

– Det var inte det som var tanken. Och sedan att Mårtensson av alla kommer i ett en mot en-läge och sätter den i krysset... det var lite roligt.

Har du gjort någon liknande assist tidigare?

– Nej. Mot Troja stoppade jag pucken bakom mål till Backlund som åkte över hela isen. Det är mest såna assist man får. Det här var en förstaassist. En sådan har jag knappt gjort någon gång.

VIK vann matchen med 6–2 och befäste tredjeplatsen i hockeyallsvenskan. NHL-spelarna Mikael Backlund (2+2) och Patrik Berglund (1+3) har lyft laget.

– ”Bulan” och Backlund var dominanta ihop med (Mikael) Frycklund. De hade tryck i varje byte och visade verkligen klass i går, säger Lars Johansson.