Två NHL-svenskar gästar Södertälje

"Jättekul, de kommer att höja kvaliteten"

Foto: SCANPIX
Nylander & Grossman
HOCKEY

Det blir ungt på isen under Södertäljes träningar över speluppehållet.

Men också två fina gästspel från en rutinerad duo.

Många skador och Damien Fleury (Frankrike) och Ziga Jeglic (Slovenien) på landslagsuppdrag. Under speluppehållet i hockeyallsvenskan är det lite tunt i SSK:s trupp. Det löser klubben genom att lyfta upp sex juniorer samt att bjuda in NHL-proffset Nicklas Grossman, 27, och veteranen Michael Nylander, 40 för gästspel under träningar i dag, torsdag och fredag.

"Bättre träning"

– Det är uteslutande för att få en hög nivå på träningarna. Vi har många spelare skadade och tre på landslagsuppdrag. Vi har vanligtvis fem juniorer i A-laget. En (Emil Djuse) är nu borta med juniorlandslaget så vi har 4 juniorer kvar. Nu plockar vi in 6 juniorer till. Men att ha tolv eller tretton juniorer på A-lagsträning gör att kvaliteten sjunker. Så bättre träning är anledningen till att vi bjuder in Grossman och Nylander, säger SSK:s tränare Johan Strömwall.

"Dyr försäkring"

Både Nylander och Grossman, som har flera säsonger i NHL på meritlistan, har tidigare varit aktuella för spel i Södertäljelaget, men en affär har aldrig blivit av.

Kan det bli långvarigt med någon av dem nu?

– Jag kommenterar inte det. Båda är duktiga spelare men det är ingen idé att börja spekulera. Grossman har vi haft en dialog med det är för dyr försäkring, och Nylander … vi har egentligen inget behov av forwards. Det är jättekul att ha med dem, de kommer höja kvaliteten på träningarna, säger Strömwall.

Nicklas Grossman är lockoutad från Flyers medan Michael Nylander fortfarande är klubblös sedan tiden i Schweiz.

ARTIKELN HANDLAR OM