Strömberg överfallen – i sin egen lägenhet

”En stor stark människa är på väg att strypa mig”

Foto: PIC-AGENCY
Conny Strömberg.
HOCKEY

Conny Strömberg, 36, överfölls i sitt hem och var nära att strypas ihjäl.

Det avslöjar den omskrivne ishockeyspelaren i sin kommande självbiografi.

”Precis när jag är på väg att kvävas och tappa medvetandet släpper mannen taget”, skriver han.

Strömberg har ett struligt förflutet och blev under vårens kvalserie till elitserien avstängd av sin dåvarande klubb Örebro för bristande disciplin.

I somras avslöjade den skandalomsusade veteranen – numera klubblös – att han ska släppa en självbiografi om sitt liv, och har tagit hjälp av Smålandspostens Daniel Enestubbe för att skriva boken.

Hockeysverige.se har fått ta del av ett utdrag ur självbiografin, där han berättar om sitt livs värsta upplevelse – en händelse i sitt eget hem.

”Jag har aldrig kraschat med bil. Aldrig tacklats medvetslös eller fått en tandrad bortslagen av en brutal neanderthalare till back. Jag har på det hela taget varit oerhört förskonad från olyckor eller verkliga trauman i mitt liv, trots att jag levt det i ett stundtals mycket högt tempo. Undantaget är en händelse som ägde rum för många år sedan, men som sitter kvar i skallen än i dag”, skriver Strömberg och fortsätter:

”Håller om min hals”

”Jag hade glömt låsa dörren till min lägenhet och somnade. När jag vaknar känner jag att någon håller om min hals. Det är ingen dröm. En stor stark människa sitter grensle över min bröstkorg och är på god väg att strypa mig. Jag kan ingenting göra. Kommer inte loss. Precis när jag är på väg att kvävas och tappa medvetandet släpper mannen taget. Han tar upp ett tillhygge – kanske en bräda eller liknande – och slår mig rakt över ögat. Sedan kliver han av mig och lämnar lägenheten.”

I går blev det klart att Strömberg lämnar hockeyallsvenska nästjumbon Asplöven, som han skrev ett korttidskontrakt med i somras.

Men 36-åringen lär inte ha några problem med att hitta en ny arbetsgivare.

Poängmaskinen – som svarade för 14 pinnar på 17 matcher i Haparandaklubben, bäst i laget – jagas redan nu av konkurrenterna Djurgården, Karlskrona och Tingsryd.

Conny Strömbergs självbiografi, ”Conny Strömberg – en lirares bekännelser" , släpps den 12 december.