Strömberg till division 1-klubb

Återförenas med Modo-kompisen Karlin

Foto: Pic-agency
Conny Strömberg.
HOCKEY

På onsdagen blev det klart att Conny Strömberg, 36, lämnar Asplöven.

Och dagen efteråt blev han klar för em match med Västervik i divison 1.

– Karlin kräver väl att jag ska göra två poäng, så det får bli mitt mål, säger Conny Strömberg till Västerviks-Tidningen.

Conny Strömbergs korttidskontrakt med hockeyallsvenska Asplöven har gått ut och i onsdags blev det klart att det inte blir någon förlängning.

– Vi hittade ingen bra gemensam lösning om ett kontrakt som passade både mig och klubben. Vi lyckades heller inte komma överens om den ekonomiska biten och då var det bäst att bryta helt enkelt, sa Strömberg till hockeysverige.se i går.

Flera klubbar intresserade

Nu är han klar för Västervik i division 1 – men bara för en match.

Enligt klubbens hemsida gäller inhoppet bara fredagens match mot Mariestads BoIS och "grundar sig i sjukdomsläget i laget".

Strömberg och Västerviks-tränaren Mattias Karlin är bekanta sedan tidigare, bland annat för säsongen 99/00 i Modo.

– Det känns jättekul att kunna ställa upp för Mattias som är en god vän till mig. Jag tänkte att nu när klubben har många spelare borta så kan jag spela och få en match i benen, säger Strömberg till Västerviks-Tidningen.

”Håller på och förhandlar”

Strömberg bekräftade i går att han varit i kontakt med både Djurgården och Karlskrona. Även Tingsryd är intresserade av 36-åringen.

– Jag håller på och förhandlar just nu. Jag kan inte säga med vilken eller vilka klubbar, men förhoppningsvis når vi en lösning inom kort.