NHL-stjärnans svar – efter anklagelsen

Patrik Berglund till Daniel Breitholtz: ”Skärp till dig”

HOCKEY

Daniel Breitholtz, 35, anklagade Västerås stjärna Patrik Berglund, 24, för att medvetet ha försökt lura domaren.

Nu replikerar Berglund:

– Skärp till dig Breitholtz!

Det är i senaste avsnittet av Sportmagasinet som förre Idoljury-medlemmen och inbitne Djurgården-supportern Daniel Breitholtz blir vansinnig när han ser ett klipp på hur Västerås forward Patrik Berglund sänker Djurgårdens Markus Ljungh.

– Han (Ljungh) ställer sig upp och gnäller inte. Till skillnad från Patrik Berglund, som gjorde den här tacklingen och råkade få en djurgårdares klubba i ansiktet. Han ligger kvar litegrann och enligt rykten, jag säger inte att jag vet att det är så, men enligt någon som jag pratade med som spelar i Djurgården så bet han (Berglund) sig i läppen för att få fram blod, så att det skulle bli två plus två. Jag fattar inte varför inte det här är en utvisning, sa Breitholtz i Sportmagasinet.

”Obegripligt att han får göra det”

Breitholtz menade att domarna i allsvenskan har ett annat regelverk för NHL-spelare som Patrik Berglund, till vardags i St. Louis Blues.

– Jag är upprörd. NHL-spelarna, speciellt Patrik Berglund, kan göra vad fan han vill. Under hela den här matchen så kom han in som andragubbe. Det stod en djurgårdare och en västeråsare och tjafsade, då kom han in som någon ordningsman och skulle börja ta tag i det. Obegripligt att han får göra det, fortsatte Breitholtz som dock garderade sig lite med att säga att även Djurgårdens NHL-back Douglas Murray får fördelar av domarna.

”Du var fantastisk!”

Patrik Berglund har uppenbarligen sett Sportmagasinet. På Twitter replikerar han:

– Ful tackling, det stämmer! Därför har vi domare som ska hålla ordning på isen. Bet mig själv i läppen, skärp till dig Breitholtz.

Breitholtz svar till Berglund på Twitter:

– En liten fågel som viskade det. Don't kill the (förvisso fruktansvärt enögda) messenger. Matchen i övrigt då? Hatten av. Du var fantastisk!

ARTIKELN HANDLAR OM