Hotet mot Moras nya drömvärvning

Ryan vill avvakta NHL-förhandlingarna

Foto: AP
Bobby Ryan
HOCKEY

Alla Mora-supportrar får gå på nålar en stund till i väntan på nästa superförstärkning. Men vid 18-tiden i dag kan Anaheim-stjärnan Bobby Ryan ha kritat på.

– Jag hade nog avvaktat, säger Moras klubbdirektör till dt.se.

För första gången på över en vecka planerar nu NHL-parterna att samlas i New York igen. Och det är vad som händer vid förhandlingsbordet som avgör om Anze Kopitar får en annan superstjärna som lekkamrat.

Mora har arbetat febrilt de senaste dagarna med att få hit Anaheim Ducks Bobby Ryan, 25, och man hoppades att Ducks-stjärnan skulle vara klar vid det här laget. Endast en underskrift saknas.

”Ingenting förrän de vaknar”

– De har hållit mig vaken till 03.30 i natt. Nu tänker inte jag göra samma sak mot dem. Det blir ingenting förrän de vaknar på andra sidan Atlanten. De är nio timmar efter oss i Los Angeles, så vi får se om det blir något i kväll, säger klubbdirektör Peter Hermodsson till dt.se.

Anledningen till att det inte blivit någon påskrift där borta i Los Angeles än ska vara att de vill avvakta för att se om parterna kommer närmare en lösning på lockouten under dagen.

– Det kan hända att de vill avvakta. Det hade nog jag gjort.

”Anze behöver en lekkamrat”

Ryan, som gjort över 30 mål de fyra senaste säsongerna, hör tillsammans med Teemu Selänne, Ryan Getzlaf och Corey Perry till Anaheims största stjärnor.  Tabellsexan Mora har tidigare berättat att nya supervärvningen ska finansieras med hjälp av ”föreningens viktigaste sponsorer”.

– Anze behöver en lekkamrat, säger Peter Hermodsson.

ARTIKELN HANDLAR OM