Örebro vann derbyt mot Karlskoga

”Vi gör det som vi har pratat om”

HOCKEY

Efter en tung trend kom en av säsongens viktigaste segrar.

Örebro lyckades besegra serietvåan BIK Karlskoga i derbyt med 5–3.

– I dag var första gången på 26 matcher som vi ställer upp med det laget som vi ville ha från början, säger tränare Peter Andersson till Viasat Hockey.

Örebro var strålande i fjol och tog hem hockeyallsvenskan. Den här säsongen har laget haft det tuffare och på slutet har det blivit tre raka förluster. Men på lördagskvällen – i derbyt mot Karlskoga – kom en viktig seger.

Matchen svängde fram till början på den andra perioden när ställningen var 2–2. Men sedan tog Örebro över och kunde gå fram till 4–2 efter mål av Thomas Enström och Sebastian Collberg.

Med drygt fem minuter kvar på ordinarie tid reducerade Carl Berglund när Karlskoga var en man mindre på isen.

Anders Eriksson kunde dock sätta 5–3 i tom kasse efter 59.38.

”Det är ganska stort”

– I dag var första gången på 26 matcher som vi ställer upp med det laget som vi ville ha från början. Jag tycker att vi allihop kommer till jobbet i dag och gör det som vi har pratat om, säger Örebros tränare Peter Andersson.

– Jag är härifrån själv så jag vet att det är ganska stort. I dag tycker jag att det lite känslor i derbyt, det har vi saknat tidigare. Men i dag var det känslor.

”Klart att det är tufft”

Så här säger han om den jobbiga tiden som Örebro har haft:

– Det är klart att det är tufft, men jag måste ändå understryka att när vi i snitt har fyra spelare borta så spelar det inte någon roll vilken tränare det är eller vilka spelare det är, säger Andersson.

FAKTA

Örebro–Bik Karlskoga 5–3 (1–2, 2–0, 2–1)

Första perioden: 1–0 (6.25) Henrik Löwdahl (Marcus Weinstock, Johan Wiklander), 1–1 (16.37) Daniel Wessner (Marcus Nilsson, Fredrik Ericson) spel fem mot fyra, 1–2 (18.14) Fredrik Ericson (Marcus Nilsson, Daniel Wessner) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–2 (2.00) Robin Gartner (Simon Olsson) spel fem mot fyra, 3–2 (14.39) Thomas Enström (Emil Kåberg, Jonas Karlsson).

Tredje perioden: 4–2 (10.17) Sebastian Collberg (), 4–3 (14.28) Carl Berglund (Eddie Larsson, Alexander Viklund) spel fyra mot fem, 5–3 (19.38) Anders Eriksson (Jared Aulin, Tim Sandberg) mål i tom kasse.

Skott: 22–29 (7–10, 11–7, 4–12).

Utv, Örebro: 6x2. Bik Karlskoga: 5x2, 1x10.

Domare: Mikael Andersson, Åkers stycke.

ARTIKELN HANDLAR OM