Djurgården värvar från konkurrent

AVSLÖJAR: Målkung från Almtuna klar för topplaget

Foto: BILDBYRÅN
Mattias Guter.
HOCKEY

Han hamnade i blåsväder för en homofobisk och sexistisk bloggintervju.

Nu kan Sportbladet avslöja att Almtunas målkung Mattias Guter, 24, bestämt sig – för Djurgården.

Med 15 mål är Mattias Guter delad skyttekung i allsvenska bottenlaget Almtuna. Ett facit som tilldragit sig stort intresse bland flera andra allsvenska klubbar, bland annat har bloggaren MrMadhawk avslöjat intressen från Södertälje, Västerås och Djurgården.

Och enligt Sportbladets uppgifter är det alltså sistnämnda Djurgården som vinner kampen om Guters signatur. 24-åringen har en bakgrund med fyra säsonger i Djurgårdens J18 och J20-lag och fick 2007/2008 också tre matcher i elitserien med laget. Sedan dess har karriären fortsatt i Vita Hästen, norska Comet, Oskarshamn och nu senast alltså i Almtuna.

I blåsväder efter intervju

Strax före jul fick Guter skarp kritik för en intervju han genomförde på en väns blogg. Han uttryckte sig bland annat nedsättande på frågan hur han skulle reagera om Jonas Gardell eller Rikard Wolff skulle ta över tränarskapet.

– Haha. Jag skulle nog lämna in en avskedsansökan med en gång, däremot sägs det ju att 1 av 10 är homosexuell. Därför skulle kanske 2,5 person i laget bli oerhört glad, vilket skulle äckla mig, svarade han.

Efter att intervjun blev allmänt känd så menade dock Guter och upphovsmannen för bloggen, en kompis till Almtuna-spelaren, att den var fejk och att alla svaren var påhittade av författaren som ett skämt.

Djurgården nekar

Sportchefen i Almtuna Martin Öhrstedt var inte lika road:

– Vi har haft ett allvarligt samtal med laget och spelaren, sa han till Sportbladet då.

■ ■ ■

Klockan 15.01 bekräftade Djurgården övergången på sin hemsida.

– Mattias har bra attityd, jobbar hårt och är dessutom gammal djurgårdsjunior, säger Djurgårdens sportchef Challe Berglund.

Guter, som ansluter så snart som möjligt, har spelat final och bärgat silvermedaljer med både Djurgårdens J18- och J20-lag. 2007-2008 noterades han för tre A-lagsmatcher med Djurgården i elitserien. De senaste två säsongerna har han spelat i Almtuna.

Djurgårdens nästa match är borta mot Södertälje den 29 januari.

ARTIKELN HANDLAR OM