Här bryter glädjeyran ut i Örebro

...och nu vill de skrälla vidare: ”Nu går vi på ruset”

HOCKEY

Örebro tog chansen som knappt fanns.

Efter ett tvåfrontsdrama är man nu klara för kvalserien – som börjar redan i kväll.

– Nu går vi på ruset, säger Emil Kåberg.

Örebro var helt sänkta efter att ha misslyckats med att säkra kvalserieplatsen hemma mot Karlskoga i tisdags. Nu krävdes det att redan borträknade Oskarshamn skulle besegra Karlskoga samtidigt som närkingarna skulle slå Djurgården på Hovet.

Den sistnämnda uppgiften gick som på räls. Conny Strömberg och Marcus Weinstock  ledde laget med ett vackert 1-0-mål som blev både 2, 3 och 4–0 innan

andra perioden var över.

– Vi sa inför att liket lever och att det inte är slut förrän det är slut. Så vi krigade och hoppades på det bästa och nu blev det så, säger Marcus Weinstock.

Överraskad coach

Ja, Oskarshamn vände till ledning i Karlskoga, men dramat nådde inte riktigt fram till Örebrobåset.

– Vi hade koll på att Karlskoga ledde efter två perioder, men jag uppfattade aldrig att Oskarshamn hade tagit ledningen med 3–2. Jag fick höra att det stod 4–2 och då sa jag bara ”till vem!?”, skrattar tränare Peter Andersson. 

Match redan i kväll

Laget hann inte mer än att ”cykla ner” innan det var dags för resa mot Söderhamn för övernattning. Redan i kväll inleds kvalserien mot Timrå. Ett minst sagt tufft spelschema för Örebro som därmed gör sin sjunde match på nio dagar.

– Det kunde väl ha varit en dag till emellan, men det ska kanske vara svårare att gå bakvägen så det är bara att acceptera läget, säger Conny Strömberg som hoppas göra en Rögle och gå den långa vägen till elitserien.

– Ja det är det som gäller, vi kan inte bara lägga oss ner och dö för att vi kommit till kvalserien. Vi får se om vi kan snuva dem (Timrå) på en pinne, två eller tre.