Björklöven tog revansch – Sundström matchhjälte

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

UMEÅ. Med 36 sekunder kvar tog han köksvägen till det avgörande målet.

Alexander Sundström blev matchhjälte när Björklöven tog revansch mot Vita Hästen.

– Det ger oss ett bra läge i tabellen och det är bra för fortsättningen, säger han.

Senast lagen möttes i Norrköping vann Vita Hästen med 5-1, men i kväll var Björklöven numret större.

Efter dryga minuten hade hemmalaget chansen att ta ledningen men Olof Mårs missade öppet mål och i stället kunde Vita Hästen göra 0-1 efter ett backskott av Tobias Ställborn som Henrik Bankelius styrde in.

Klockan stod då på 2:47 och Vita Hästen hade 0-1 efter första.

Men Björklöven tog över i andra perioden. Först kvitterade Alexander Sundström till 1-1 och sedan tog hemmalaget ledningen genom Viktor Ekeståhl-Jonsson, snyggt framspelad av Jon Palmebjörk.

Spel mot ett mål

Björklöven pressade för ett 3-1-mål men i stället kom Vita Hästen tillbaka. Jimmy Andersson bjöd på en soloåkning från egen zon innan han avslutade ett skott som tog på en Björklövenspelare och ställde Daniel Wälitalo i målet.

I sista perioden var det spel mot ett mål. Björklöven pressade länge för ett ledningsmål men Alexander Berg var bra mellan stolparna.

Men till sist kom ledningsmålet - med 36 sekunder kvar.

”Tog köksvägen”

Alexander Sundström blev matchhjälte när han tog köksvägen och hittade nätet bakom Berg.

– Jag kände direkt att jag hade backen på fel sida, för honom, så jag tog köksvägen. Det var ett tidigt beslut och jag gick på det. Jag tror jag fick in den mellan benen på honom. Det är svårt att beskriva hur skönt det är att få avgöra, säger han.

Ni hade pressen i tredje.

– Ja, jag tycker att vi förtjänade att vinna, vi var närmast att avgöra hela tiden. Det var en bra hockeymatch, Vita Hästen är bra men vi är ett starkare hockeylag.

Hur viktig var den här vinsten mentalt?

– Det ger oss ett bra läge i tabellen och det är bra för fortsättningen. Nu måste vi ladda om, det är lång väg kvar och det kommer bli ett race in i det sista. -Senat i Norrköping tappade vi tålamodet i tredje och gick bort oss, men nu kände vi att vi var starka.

Björklöven ligger tvåa i kvalserien till allsvenskan, med tolv poäng. Tingsryd, som i kväll föll mot Karlskrona med 6–5 efter straffläggning, toppar på 13 poäng.

Vita Hästen har tio poäng och fyra Huddinge, på åtta poäng, bortabesegrade i kväll Piteå med 5–3.