Björklövens krissituation

Laget har åkt spikrakt ner till tabellbotten

HOCKEY

När hockeyallsvenskan närmade sig halvtid låg Björklöven på en femteplats.

Nu har tabelljumbon inte vunnit en enda match på hela året.

Trots att OS håller på för full tar hockeyallsvenskan inget speluppehåll. Ett lag som kanske hade varit i behov av ett uppehåll är tabelljumbon Björklöven.

IF Björklöven har bara vunnit en match på de senaste 18 och inte tagit en trepoängare under hela året.

När det bara var tre matcher kvar av allsvenskans första halva låg Umeålaget däremot på en femteplats. Björklövens trend var nästan det motsatta från i dag. De hade bara förlorat en match på de senaste elva.

"Inte samma lag i två matcher"

Björklövens sportchef Jimmy Blixt tror sig kan förklara lagets störttdykning i tabellen.

– Vi har haft enorma skadebekymmer och har egentligen inte haft samma lag två matcher i rad. Vi har snittat nio till elva spelare på skadelistan. Skadorna har varit väldigt tunga också. Det har varit frakturer och hjärnskakningar, säger Blixt.

Det har också varit tufft för spelarna som inte varit skadade. Björklöven har spelat med tre femmor i stället för fyra vilket har slitit på spelarna. Enligt Jimmy Blixt har självförtroendet i truppen inte blivit bättre efter alla förluster.

– Spelarna vet ju hur det har varit. De kan vara lite nere, men det är inget vi märker nu, säger han.

Bara tio matcher kvar

Det är nu bara tio matcher kvar av hockeyallsvenskan och Björklövens tränare Jens Öhman hoppas att de ska kunna vända den nedåtgående trenden.

– Vi måste börja vinna. Inget snack om saken. Vi vet att vi har ett så pass bra lag. Det börjar också synas nu på lagets energi att vi börjar få tillbaka våra spelare, säger han.

Björklöven spelar hemma mot Almtuna 19.00 i kväll.

ARTIKELN HANDLAR OM