Efter vredesutbrottet: ”Gött att han gör så”

Försvarar lagkamraten: ”Skiter i det”

1 av 8 | Foto: Foto: Bildbyrån.
HOCKEY

Det hettade till rejält mellan Djurgården och BIK Karlskoga.

Martin Sandgren blev så förbannad att han helt sonika slog sönder sin klubba – och kastade den rakt upp i publiken.

– Gött, säger lagkamraten Martin Thelander.

Toppmötet på Hovet blev en målfest. Djurgården vann med 7-3 och har nu ett mycket bra läge att ta en direktplats i kvalserien.

Desto värre för BIK Karlskoga, vars usla form håller i sig.

Känslorna svallade över för 23-årige Martin Sandgren i mitten av den andra perioden. Allt började med att målvakten Justin Pogge drog på sig en utvisning för tripping (som Daniel Wessner fick sitta av). Därefter drog Carl Berglund på sig en ”tia” för abuse of officialls.

”Skiter i det”

Djurgården utnyttjade det numerära överläget när backen Sam Lofquist pangade in 4-2. Det var då det brast för Sandgren – som slog söder sin klubba och kastade upp den på läktaren.

– Jag skiter i om han slår av klubban och kastar upp den på läktaren. Jag tycker bara det är gött. Är han arg får han göra det. Hellre det än att han sitter på bänken och hänger med huvudet, säger Martin Thelander till Sportbladet.

Sandgren riskerar avstängning nu?

– Jag hoppas inte att han får det. Jag vet inte om det var så jäkla farligt. Henrik Lundqvist kastar upp klubban efter varje seger säger han…

"Jävligt dumt gjort"

Martin Sandgren själv var ångerfull efter matchen.

– Jag blir bara jättebesviken på mig själv, jag ska ha det skottet (Sam Lofquist 4-2-mål). Jag tror att jag ligger bra i skottlinjen och när den går förbi mig så jag blir bara besviken på mig själv.

– Jag slår av klubban och sen vill jag egentligen bara lägga den bak i vårt bås. Det är ju nästan 15 meter till läktaren där, men jag får lite fart på den. Det är inte alls meningen att kasta den mot någon publik, och det sitter egentligen inte någon publik där heller på de första raderna. Den träffar på rad två, det är jävligt olyckligt att den hamnar på läktaren och jag känner själv att det är jävligt dumt gjort. Men det är verkligen inte meningen att kasta mot någon publik, säger han.

Djurgårdens spelare hade snackat mycket om att hålla sig kalla i den hetsiga matchen.

– Man vet lite hur de är... griniga, tjuriga och beter sig som femåringar där ute. Det vet man så det gäller att hålla sig kall, säger Joakim Hagelin.

Hur lätt är det?

– Ibland är det skitsvårt, men vi har snackat om det i gruppen, om att inte ta några onödiga utvisningar. Dom är duktiga i powerplay.

ARTIKELN HANDLAR OM