"Jävla diving-gäng"

Karlssons attack efter förlusten

1 av 8
HOCKEY

Karlskoga kan fortfarande knipa en direktplats till kvalserien – efter att ha gjort tre power play-mål mot Karlskrona.

Det fick bortatränaren Janne Karlsson att se rött.

– Stora, starka Karlskoga har blivit ett jävla diving-gäng, säger han till Viasat.

Då Djurgården vann mot Asplöven behövde Karlskoga göra detsamma för att fortfarande ha chansen att sluta trea i hockeyallsvenskan.

Och seger blev det – efter bland annat tre mål i spel fem mot fyra.

Flera av utvisningarna var tveksamma enligt Karlskronas tränare Janne Karlsson, som sågade både domarna och motståndarspelarna.

– Stora, starka Karlskoga har blivit ett jävla diving-gäng. Vi blev bortdömda, Karlskoga fick all hjälp i världen, säger Karlsson till Viasat.

"Får stå för honom"

Kollegan i Karlskoga, Lenny Eriksson, kände inte igen sig alls i den beskrivningen.

– Han får kalla oss för vad han vill. Det indikerar att vi har bra fart under skridskorna, säger han till Sportbladet.

Hemmalaget ledde med 2–1 efter första perioden, men tappade allt i andra.

Inför tredje var ställningen 3–3 – och med tio minuter kvar att spela avgjorde Alexander Deilert med sitt andra mål för dagen.

I power play.

– Det var jätteskönt. Vi ger inte upp, vi ska ta oss till kvalserien. Hur vi gör det spelar ingen roll. Vi vet att vi måste vinna vår match, det är det enda vi kan påverka, säger Deilert till Viasat.

Dramat fortsätter

En omgång återstår och Karlskoga är två poäng bakom Djurgården, som innehar den tredje och sista direktplatsen till kvalserien.

I sista matchen spelar Karlskoga borta mot Troja/Ljungby, medan stockholmarna reser till Skåne för möte med Rögle.

– Det är underbart. Nyckelmatchen för oss var i dag och nu är det två lag som måste vinna, säger Lenny Eriksson.

För det lag som slutar fyra väntar play-off-spel, mot bland annat Karlskrona.

Janne Karlsson, Karlskronatränaren, tror sig veta hur kampen om tredjeplatsen kommer sluta. Han avfärdar Karlskogas chanser.

– Vi kommer hit igen. Det kan jag nästan garantera, säger han.

■ ■ ■

Mora var på väg att tappa greppet om sjundeplatsen, den som ger play-off-spel. Dalalaget hamnade i 0–3-underläge hemma mot Malmö – som säkrat seriesegern – och allt var nattsvart. Men Mora vaknade till liv och det slutade till slut 7–6 – efter straffar. Det gör att Mora är en poäng före jagande Timrå.

■ ■ ■

Ett Timrå som i sin tur gjorde det som gick att förvänta när Troja/Ljungby kom på besök till Eon arena. 3–1 slutade det och i den sista matchen väntar Malmö.

■ ■ ■

Om de andra resultaten gått Oskarshamns väg hade laget fortfarande haft häng på den där sjundeplatsen. Nu gjorde de inte det – och inte gick det något vidare för egen del heller. 0–3 mot Almtuna. Så gick det för dem.

■ ■ ■

Södertälje besegrade Västerås med 2–1 efter straffar. Västerås kommer efter det resultatet att sluta tvåa i hockeyallsvenskan.

■ ■ ■

Rögle kan också i teorin andas ut och sikta in sig på play-off. 4–3 mot Björklöven, också det på straffar, och det blir en skön resa söderut för gänget från Ängelholm.

FAKTA

Bik Karlskoga–Karlskrona 4–3 (2–1, 1–2, 1–0)

Första perioden: 1–0 (2.07) Ponthus Westerholm (David Rundqvist, Pathrik Vesterholm), 1–1 (2.36) Martin Janohls (Emil Larsson), 2–1 (17.20) Alexander Deilert (Kristoffer Näslund, Johan Nilsson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–2 (7.13) Simon Fredriksson (Simon Mattsson, Pär Lindholm), 2–3 (11.26) Jimmy Andersson (Jordan Smotherman, Kristoffer Söder), 3–3 (19.04) Daniel Wessner (Fredrik Ericson, Ponthus Westerholm) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 4–3 (9.33) Alexander Deilert (Nicklas Roest, Johan Nilsson) spel fem mot fyra.

Skott: 37–29 (16–7, 10–15, 11–7).

Utv, Bik Karlskoga: 2x2. Karlskrona: 7x2.

Domare: Niclas Johansson, Södertälje.

Publik: 2 788.

ARTIKELN HANDLAR OM