Klart: Hånberg tar över Karlskrona

Presenterad som ny tränare

Foto: BILDBYRÅN
Per Hånberg i Vita Hästens bås.
HOCKEY

Per Hånberg tog upp Vita Hästen i allsvenskan men fick ändå lämna klubben.

Nu tar tränaren över skuldtyngda Karlskrona.

– Vi ”klickade” direkt. Pelle har ett gott ledarskap och hjärtat på rätt plats, säger KHK:s sportchef Stefan Bengtzén till klubbens hemsida.

Karlskrona tvingades söka efter en ny tränare sedan Janne Karlsson sa upp sig och tog över Södertälje.

Nu har Blekingeklubben hittat Karlssons ersättare.

Per Hånberg, 47, förde upp Vita Hästen till allsvenskan. Men Norrköpingsklubbens ledning ville ändå se en förändring på tränarsidan och valde att anlita Niklas Czarnecki. Hånberg blev därmed ledig – och nu är det klart att han tar över Karlskrona.

– Han är väldigt populär i Norrköping och det blev lite av ramaskri när han inte fick fortsätta. Jag tror att Pelle blir en positiv kraft i hela föreningen, inte bara i A-laget, säger Stefan Bengtzén till KHK:s hemsida.

Skuldtyngd klubb

Karlskrona dras med stora skulder har sagt till LT att den dåliga ekonomin var en av anledningarna till att han lämnade klubben. Men Hånberg har skrivit på för två år.

– Det är en tränare med ett starkt ledarskap som är omtyckt av spelarna och som också har förmågan att lyssna, använda gruppens egenskaper och är mån om människan bakom spelaren. Pelle har 15 år som tränare och är erfaren, säger Stefan Bengtzén.