Tränaren: ”Svider så in i helvete”

HOCKEY

Premiär i hockeyallsvenskan.
Då tog Mora tre poäng borta mot Timrå. 
– Tufft med den första matchen på säsongen. Skönt med en vinst, säger matchhjälten Jerry Pollastrone.

Mora gick segrande ur premiäromgången av hockeyallsvenskan. Efter 60 minuter hade Timrå förlorat med 2-1 hemma på Eon Arena.

– Det svider så in i helvete, säger Timrå-tränaren Roger Forsberg. 

Och det var bortalaget som började bäst. Timrå slarvade grovt i egen zon och Christopher Fish högg snabbast på en retur. Det gav 1-0 sju minuter in i den första perioden.

– Vi ska försöka vara nära varandra (i kedjan) och då dyker ju returerna upp. Jag ska försöka bidra med tyngd och dessutom binda fast puckar till skickliga medspelare, sa Fish i periodpausen.

Han firade med sin karaktäristiska målgest.

– Jag gör en liten fisk. Mike Helber blev förbannad en gång när jag inte gjorde den, så nu blir det varje gång, säger han.

Avgjorde med sju kvar

Erik Pettersson kvitterade med ett mäktigt skott i den andra perioden. Pettersson fick pucken ur en ganska dålig vinkel under Timrås powerplay, men lyckades ändå få in 1-1.

Moras segermålet kom med sju minuter kvar att spela. Alexander Hilmersson lekte med pucken bakom kassen – tittade upp – och hittade Jerry Pollastrone. Amerikanen lyfte in ett flinkt skott över målvaktens axel och fixade 2-1 för Mora.

– Nu känner man igen Hilmersson, sa Harald Lückner, expert på Viasat.

”Så jävla skönt”

Slutminuterna blev högdramatiska. Timrå pressade på rejält för en kvittering, men Mora höll undan och plockar därför med sig tre poäng från premiären.

– Det var bra. Svårt att komma till ett sådant ställe. Vi hade en okej förstaperiod, men den andra var dålig. Vi visste att vi skulle vinna om vi vann den sista perioden, och det gjorde vi. Det är tufft med den första matchen på säsongen, skönt att få en vinst direkt, säger Pollastrone.

Hilmersson var lika nöjd.

– Så jävla skönt med tre poäng.

FAKTA

Timrå–Mora 1–2 (0–1, 1–0, 0–1)

Första perioden: 0–1 (6.26) Christopher Fish (Daniel Hermansson, Jonas Westerling).

Andra perioden: 1–1 (10.38) Emil Pettersson (Emil Berglund, Daniel Öhrn) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–2 (12.00) Jerry Pollastrone (Alexander Hilmerson, Lukas Bengtsson).

Skott: 37–26 (12–9, 16–9, 9–8).

Utv, Timrå: 6x2. Mora: 9x2.

Domare: Johan Häll, Stockholm.

Publik: 2 293.