Fullsatt för Vita Hästen: ’Publiken blir helt galen’

HOCKEY

I premiären besegrades Västerås – nu ska Vita Hästen försöka upprepa den bedriften mot stor­favoriten Malmö.

Nykomlingens vapen: Hemmafansen.

– Om vi lyckas göra första målet kommer publiken bli helt galen, säger forwarden Henrik Bankelius.

I kväll spelar Vita Hästen sin första hemmamatch i den näst högsta serien på 18 år. Och att det var längesen märks på hockeyintresset i Norrköping.

– Det snackas hockey både här och var. Det har varit spaltmeter i lokalpressen och vi har även funnits med i rikspressen en hel del den senaste tiden, och det klart att staden törstar efter elithockey. Man har tittat avundsjukt på grannstaden (Linköping) i många år, säger Vita Hästens vd Fredrik Jensen.

Att intresset för klubben finns i Norrköping bevisades inte minst i torsdags.

”Betyder mycket”

Sju bussar med med Hästensupportrar hade åkt till Västerås, och de fick något överraskande se sitt lag vinna med 5–2.

– Våra fans hördes klart mest, och det betyder oerhört mycket. Speciellt när vi spelar hockeyn som vi gör med mycket kamp och slit. Då är det skönt att ha fansen i ryggen, säger Jensen.

I kväll väntar ännu tuffare motstånd för Norrköpingslaget då storfavoriten Malmö kommer på besök. Det väntas bli fullsatt i Himmelstalundshallen och med publikens hjälp tror Vita Hästens skadade forward Henrik Bankelius, 27, att laget ska ha en chans.

”En häftig match”

– Spelar vi jämnt i inledningen och om vi lyckas göra första målet till exempel kommer publiken att bli helt galen. Det blir en häftig match, säger Bankelius, som nu gör sin tredje säsong i klubben.

– Det är 18 år sedan det spelades riktigt bra hockey här. Och det märks att det finns ett fantastiskt intresse, man älskar hockey i den här staden, säger han.