Sänkte lagkamraten och skadade sig – efter vilda firandet

1 av 6
HOCKEY

William Quist nätade mot Rögle.

Då blev Björklövenspelaren såg glad att han sänkte lagkamraten och skadade sig själv.

– Det blev ett hopp där och jag satte en skön lårkaka på mig själv i sargen, säger Quist.

Malmö Redhawks körde över Björklöven i premiären med 1-6. Men på hemmaplan mot Rögle kom första segern.

Förre Röglespelaren Felix Maegaard-Scheel inledde målskyttet i den första perioden. William Quist ökade sedan på till 2–0 och firade så vilt att han drog på sig en lårkaka och sänkte Maegaard-Scheel.

– Det blev lite väl där, jag kastade mig in i sargen. Jag blir bara glad och chockad. Det blev ett hopp där och satte en skön lårkaka på mig själv i sargen och så fick jag med mig Felix på köpet också. Men det ska vara skönt att göra mål och det är det ju också, säger Quist till Viasat.

Lårkakan verkade inte besvära målskytten nämnvärt.

– Den sitter ganska högt upp, men det är ingen fara. Jag får kyla lite och så där, men det var det värt, säger han.

”Alltid revansch att spela mot sitt gamla lag”

Stefan Öhman ökade sedan på till 3–0 innan Rögle kunde reducera i slutet av den andra perioden. Gästerna hade stort tryck, men Björklöven stod emot efter storspel av förre Röglemålvakten Kevin Lindskoug.

– Jag tycker att vi var det klart bästa laget, det hjälper inte om man förlorar, men det är min syn på det hela. De har ett bra målvaktsspel och klarar sig väldigt bra på det, säger Rögles assisterande tränare Gunnar Persson.

Lindskoug fick lämna Rögle efter säsongen och har tidigare riktat kritik mot klubben för hur de hanterade situationen.

– Det är alltid revansch att spela mot sitt gamla lag och vinna. Det är roligt att få mycket att göra när man räddar puckar, men det var svettigt i dag, säger han till Viasat och fortsätter:

– Det är helt underbart i dag. Vi spelar fantastisk hockey och det är helt underbart att få vinna hemma inför den här publiken.