Skrällen: Nu leder Vita Hästen serien

HOCKEY

NORRKÖPING. Håkan Södergren sågade Vita Hästen inför säsongen.

Tre omgångar senare leder nykomlingen Hockeyallsvenskan – och efter segern mot Björklöven skickade Niklas Czarnecki en hälsning till Viasat-experten.

– Han är välkommen hit till ”Himpan”, säger Vita Hästens tränare.

Att Vita Hästen skulle toppa Hockeyallsvenskan efter tre omgångar var det inte många som trodde, särskilt inte Viasats expert Håkan Södergren. På upptaktsträffen inför säsongen menade han att Vita Hästen hade samlat ihop ett lag med spelare som ingen annan ville ha.

Därefter har Norrköpingslaget tagit tre raka segrar och efter 3-0-vinsten mot Björklöven sjöng hemmafansen: ”Var är Håkan Södergren?”. Samtidigt skickade lagets tränare en hälsning till Viasats expert.

– Han är välkommen hit till ”Himpan” (Himmelstalundshallen), säger Niklas Czarnecki.

Spelarna i laget säger sig dock inte ha använt Södergrens uttalande som tändvätska.

– Personligen bryr jag mig inte ett skit vad han tycker. Det finns alltid folk som tycker och det är deras rätt. Alla får tycka vad de vill, säger Axel Brage.

”Inte så överraskad”

Den 25-årige målvakten var fenomenal mot Björklöven och höll Hästen kvar under den första halvan av matchen. Brage har räddat 101 skott på de tre första matcherna och är en stor anledning till att Norrköpingslaget toppar tabellen.

– Jag är inte så överraskad över våra segrar. Vi måste ändå tro på det vi gör. Det lag som krigar hårdast vinner ofta matcherna, och det är det vi gör, säger Brage.

Hur länge är ni kvar i serieledning?

– Det återstår att se. I övermorgon är det ny match och då är det bara att hoppa upp på hästen igen, säger Brage, som hyllades av fansen efter segern mot Björklöven och han svarade med en moonwalk-dans framför klacken.

– Jag är inte särskilt bra på att dansa, och då har det där har blivit något som jag har gjort i stället, säger målvakten och ler.

FOTNOT: Läs Sportbladets hyllade dokument om Vita Hästen ()

FAKTA

Vita Hästen–Björklöven 3–0 (0–0, 2–0, 1–0)

Andra perioden: 1–0 (13.43) Tobias Liljendahl (Adam Schmidt) spel fem mot fyra, 2–0 (18.58) Riley Armstrong (Daniel Åhsberg, Sean–Michel Sunnqvist).

Tredje perioden: 3–0 (8.32) Justin Donati (Marcus Eriksson).

Skott: 20–31 (6–14, 8–7, 6–10).

Utv, Vita Hästen: 4x2. Björklöven: 3x2.

Domare: Mikael Andersson, Åkers styckebruk.

Publik: 3 178. (TT)

ARTIKELN HANDLAR OM