Södergrens svar på Hästens inbjudan

1 av 2
Håkan Södergren (t.v.) har så här långt fått käka upp sin Vita Hästen-sågning.
HOCKEY

Håkan Södergren sågade Vita Hästens lag jämns med fotknölarna.

Nykomlingen svarade med att i går ta tredje raka segern – och bjuda in Viasats expert till en match.

– Jag får skicka en faktura som motivationskonsult, svarar Södergren.

Niklas Czarnecki var tagen på upptaktsträffen. Viasats expert Håkan Södergren kallade laget en samling för spelare som ingen annan ville ha.

– Han drar ner byxorna på mig fullständigt. Att vi bara är ett lag med spelare som ingen ville ha. Värsta sågningen jag någonsin har hört, sa Czarnecki till Sportbladet.

Sedan dess har Vita Hästen plockat hem tre raka segrar i Hockeyallsvenskan. I går besegrade man Björklöven med 3-0 och Czarnecki passade på att bjuda in Södergren till Himmelstalundshallen.

– Han är välkommen hit till "Himpan", sa Hästen-tränaren.

"Jävligt nära sitt max"

Sportbladet ringde upp Håkan Södergren för att höra om han ångrat sitt uttalande:

– Haha, jag får skicka en faktura som motivationskonsult... Skämt åsido, jag har sett två av tre matcher och alla spelare ligger jävligt nära sin maxnivå. Framförallt unga killar som (Mattias) Kalin och (Tobias) Liljendahl har varit bra. Och (målvakt Axel) Brage har varit överjävlig, säger Södergren som dock är långt i från att ångra sig:

– Jag förstår att det retar upp många, men jag säger fortfarande att vi får återkomma för bokslut i mars, april. De har spelat jävligt bra hittills men det är 49 fajter kvar.

Du fick en inbjudan till Himmelstalundshallen igår, tar du emot den?

– Jag ska faktiskt göra Vita Hästen redan i morgon, de möter Södertälje borta. Det blir nog lite prat med Niklas då. Sen får vi se om det blir en resa dit också, det är inte jag som bestämmer det men jag gör det gärna.

"Kan tycka jag är en idiot"

– De har nog bra mat i pressrummet där också, haha.

Hur tror du publiken skulle ta emot dig?

– Det är inget som bekommer mig. Det är nog samma bemötande jag får i alla hallar.

I morgon då, tror du Niklas kommer ge dig kalla handen?

– Nej det tror jag inte. Du kan tycka att någon är en idiot men du lyssnar i alla fall, annars överlever inte den här branschen.