Hockeyallsvenskan ställer in sändningar

Stoppas tills vidare

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

Hockeyallsvenskan har haft stora problem med sina livesändningar.

Nu ställer organisationen in de direktsända matcherna.

”Sändningarna har tyvärr inte varit närheten av den kvalité som varken vi eller kunderna kan acceptera”, skriver hockeyallsvenskan på sin hemsida.

Beslutet gäller tills vidare, skriver organisationen.

Hockeyallsvenskan har haft problem med kvalitén på sina direktsända matcher under säsongsinledningen och nu väljer man att stoppa sändningarna.

”Vi beklagar förstås detta djupt, men att sända fler matcher med dålig kvalité är inget alternativ för oss. HockeyAllsvenskan tar på sig det fulla ansvaret för detta misslyckande”, heter det på hemsidan.

De som köpte matcher den 24 september kommer att kompenseras och hockeyallsvenskan uppger själva att det jobbas för fullt på att lösa problemen.

”Ska man peka finger åt någon..”

– För oss är det viktigt att säga att det är djupt sorgligt att det drabbar våra supportrar, säger Sonny Lundwall, ligachef i Hockeyallsvenskan.

Vems är felet?

– Hockeyallsvenskan tar fullt ansvar för det här. Men ska man peka finger åt någon är det väl till hårdvaruleverantörerna, det är där det inte har fungerat, säger Lundwall.

När kan sändningarna komma igång?

–Jag kan inte ge någon tidsprognos nu. Men sannolikt kommer matcherna nästa vecka att drabbas också, vi måste sannolikt testköra den nya hårdvaran nästa vecka och vi vill vara helt säkra på att det fungerar innan vi kör igång igen.

S24 sänder

Viasat, Viaplay, TV10 och Sportbladets S24-matcher från hockeyallsvenskan kommer fortsätta att sändas.

– Hockeyallsvenskan har haft problem, som vi inte kan acceptera, med sina sändningar. Vi har därför åter tagit in produktionsbolaget som vi använde förra året och kommer sända S24-matcherna enligt vårt schema, säger Tobias Wixström, chef för Sportbladet-tv.

På fredag sänder S24 Västerås mot Rögle.

FAKTA

Här är matcherna som främst kan drabbas:

Matcher som skulle gått i Hockeyallsvenskans egna livesändningar på webben:

25/9 Almtuna-Vita Hästen

26/9 Malmö-Timrå

27/9 AIK-Mora

27/9 Södertälje-Almtuna

27/9 Vita Hästen-Oskarshamn

30/9 Mora-Västerås

30/9 Oskarshamn-Södertälje

2/10 Malmö-Mora

2/10 Västerås-Karlskrona

2/10 Almtuna-Björklöven

2/10 Asplöven-Oskarshamn

2/10 Södertälje-Timrå