”Allt har sin tid och Fredriks är över nu”

Kräver tränarens avgång i officiell skrivelse: Jag är ju själv medlem där...

Foto: Bildbyrån
Oskarhamns tränare Fredrik Söderström.
HOCKEY

IK Oskarshamns supportrar kräver i en officiell skrivelse tränaren Fredrik Söderströms avgång.

Men 37-åringen tar själv uppmaningen från Blue Front Support med ro.

– Jag är ju själv medlem där så jag kanske får titta förbi på en kaffe med dopp, säger Söderström till Sportbladet.

Fredrik Söderström har tränat Oskarshamn sedan 2011 och är en stor profil både i klubben och inom Hockeyallsvenskan. Men när laget nu sladdar på tionde plats i tabellen har supportrarna tappat förtroendet.

”Fredriks tid är över nu”

I en officiell skrivelse på sin hemsida kräver supporterföreningen Blue Front Support tränarens avgång.

”Vi alla älskar Fredrik Söderström som person och hans insatser för vår klubb och stad har varit mycket goda. Men allt har sin tid – och Fredriks tid är över nu. Vi vill att laget leds av en annan tränare än Fredrik i kommande hemmamatch 17 januari”, skriver föreningen.

Fredrik Söderström själv säger att han är medveten om det pressade läget.

– Jag har egentligen inga kommentarer till det där men jag är medveten om att vi är hårt ansatta när vi inte presterar på det sätt vi hoppats på. Sedan lägger jag mitt fokus på jobba stenhårt från tidig morgon till sen kväll. Jag har all respekt att de har sina åsikter, jag är ju till och med medlem där själv så jag får kanske titta förbi på kaffe med dopp och höra vad de menar vid tillfälle, men jag har inte tiden att fundera över vad andra tycker och tänker, säger Söderström till Sportbladet.

”Klart det känns ledsamt”

Hur viktigt är fansens förtroende?

– Det är klart att som person och människa så känns det lite ledsamt när du inte har människors förtroende men som tränare hör det till spelet. Men jag hade ju önskat och hoppats att det vore som när vi hade match mot Vita Hästen och kommer ut till en fullsatt Himmelstalundshallen och de har en stor banderoll där det står ”Vi tror på er”. Det var vackert och gav energi till killarna. För min egen del gör jag mitt jobb ändå. Det är trist naturligtvis men jag ligger inte sömnlös för det, jag har andra bekymmer att hantera och fokuserar på dem.

Hur ska ni vända det här?

– Jag tycker att vi har en hög kapacitet i vårt lag men effekten är däremot dålig nu. Men jag känner fullt förtroende från ledningen och sportchefen och jag och mina kollegor vänder på varje sten.

ARTIKELN HANDLAR OM