Karlskoga vinnare vid konkurs för Almtuna

Karlskrona blir stora förlorare

HOCKEY

Supersviten fortsatte när Karlskoga tog 14:e raka segern.

Serieledaren är också en av de stora vinnarna om krisande Almtunas konkurshot blir verklighet.

– Men min önskan är att både Almtuna och Timrå klarar av det här så vi slipper någon jävla omräkning av serien, säger Lenny Eriksson, Karlskogatränare.

Senast Karlskoga förlorade en match i hockeyallsvenskan var i slutet av november.

Sedan dess har laget spelat 14 raka matcher – och vunnit samtliga. Ett galet facit.

– Det är klart att jag överraskad över antalet segrar i rad, det har jag aldrig varit med om på den här nivån. Det är ingenting man räknar med i en sådan här serie, men vi har hittat sätt att få det att gå vår väg, säger Lenny Eriksson.

Insatsen mot Almtuna var han dock inte alltför nöjd med – men efter Carl Berglunds 3–2-mål i början av tredje perioden klarade hemmalaget av att hålla undan.

– Vi har en förmåga att vinna matcher på mindre bra dagar. Är du beroende av bra dagar för att vinna matcher kommer du inte högt upp i en serie. Det är den förmågan vi har haft och det är därför vi samlat på oss segrarna, säger Lenny Eriksson.

Har ekonomisk kris

Almtuna har det betydligt tyngre. Föreningen har skulder på tre omkring miljoner kronor och man har fått en rekonstruktionsansökan beviljad av tingsrätten.

Men faran är inte över för det.

Den 10:e februari sammaträder klubben med borgenärerna för att göra upp en rekonstruktionsplan. Kommer man inte överens om en sådan kan det fortfarande bli konkurs.

– Hur det kommer utspela sig i händelse av att man inte låter rekonstruktionen fortsätta då kan man inte svara på i nuläget, säger Almtunas rekonstruktör Håkan Rudström.

"Den dagen, den sorgen"

Skulle Almtuna tvingas dra sig ur serien finns en stor förlorare: Karlskrona.

Tabelltrean har tagit tio poäng på fyra matcher mot Uppsala-laget – och skulle ha fem poäng upp till täten istället för ett.

– Det är ingenting att sitta och vara rädd för. Det skulle vara hemskt tråkigt, men vi är inte där än. Så vi behöver inte deppa över någonting som inte finns. Den dagen, den sorgen i sådana fall, säger Karlskronas tränare Per Hånberg.

AIK och Karlskoga tjänar mest

Vilka som tjänar mest på en Almtuna-konkurs?

AIK – och Karlskoga. Tabellettan har spelat fler matcher mot Almtuna än både Malmö och Västerås, men inte tagit fler poäng mot dem för det.

Men om det vill inte Lenny Eriksson diskutera.

– Inte ett smack. Vi ägnar oss inte åt spekulationer över huvud taget, vi kör efter det som gäller i dag. Men jag hoppas att det blir de rätta sportsliga grunderna som avgör, säger han.

DOKUMENT: Så blev Bik Karlskoga vinterns succélag

FAKTA

Bik Karlskoga–Almtuna 3–2 (0–0, 2–2, 1–0)

Andra perioden: 1–0 (2.37) Carl Berglund (Fredrik Höggren), 1–1 (10.07) Michael Haga (Sebastian Hartmann), 2–1 (13.46) Marcus Nilsson (Mikael Eriksson, Adam Åkesson), 2–2 (16.42) Mattias Johansson (Oscar Milton, Olle Alsing).

Tredje perioden: 3–2 (4.35) Carl Berglund (Juliuz Persson).

Skott: 25–24 (8–4, 11–12, 6–8).

Utv, Bik Karlskoga: 5x2. Almtuna: 3x2.

Domare: Robin Karlsson, Alvesta.

Publik: 2 619.

ARTIKELN HANDLAR OM