Moras kritik mot vd:n efter avtalet

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

Allsvenskans vd Stefan Bengtsson gick ut och sa att ligan var nöjda med SHL:s nya avtal.

Nu får han mothugg från egna leden.

”Han har inte mandat för ett sådant uttalande från Mora IK”, skriver klubbdirektör Peter Hermodsson.

Foto: BILDBYRÅN
Stefan Bengtsson.

SHL:s nya krav har rört upp känslorna på många håll. Men från officiella håll har man varit nöjda.

– Den överenskommelse som nu sluts mellan SHL och Svenska Ishockeyförbundet är mycket positiv och blir bra för svensk elitishockey totalt sett, även för våra klubbar i HockeyAllsvenskan, sa hockeyallsvenskans vd Stefan Bengtsson i pressmeddelandet igår.

Men redan igår var Karlskronas klubbdirektör Rolf Lindberg skarpt kritisk till hårda kravet om att eventuella arenaombyggnationer behöver vara klara redan samma höst för att möta SHL:s krav på 5000, varav 3500 sittande och idag fortsätter det pyra hos de allsvenska lagen. Moras klubbdirektör Peter Hermodsson skriver i dag ett långt uttalande på klubbens hemsida där han visserligen är nöjd med nya ekonomiska kraven men också mycket kritisk till arenakravet och den dåliga dialogen med SHL och förbundet.

”Orimligt”

”Om man nu vill ha större arenor då får vi acceptera detta men att ha det som krav till nästa säsong är totalt orimligt. Det är samma sak som att man inte vill ha upp mindre orter/klubbar i SHL. De arenor som ägs av kommuner som behöver byggas om, här har vi kommunal och politiska processer som tar tid och som ligger utanför klubbarnas kontroll och påverkan. Dessutom så är kommunera tvingade till lagen om offentlig upphandling(LOU) vilket gör att ledtiderna gör detta omöjligt att klara på så kort tid.

Konsekvensen blir att kommunpolitikerna avgör vilka lag som spelar i SHL", skriver han och fortsätter med att kritisera Stefan Bengtssons uttalande om att nya avtalet är bra även för allsvenskan:

"Vi vill med största tydlighet säga att som avtalet är presenterat med orimligheten kring arena kravet så har han inte mandat för ett sådant uttalande från Mora IK.".

"Alla kan inte vara eniga”

När Sportbladet når Stefan Bengtsson vill han egentligen inte uttala sig mer än i det längre pressmeddelandet han i går lade ut på Allsvenskans hemsida men säger:

– Alla kan inte vara eniga i allt och det viktiga är inte vad jag sagt eller tyckt – utan sakfrågan. Och den har inte vi varit inblandade i.

– Det finns ingen anledning att gå i polemik men utifrån den hotbild vi hörde talas om bara för några veckor sedan med krav på 4000 sittande och inget kontrollår för de 4 miljonerna i eget kapital så tycker jag att det här är ett bra utfall relativt sett.

ARTIKELN HANDLAR OM