Timrå räddas undan konkurs

Lämnade besked på presskonferens i dag

HOCKEY

Timrå IK räddas undan konkurs.

Det meddelade föreningen och Timrå kommun på en presskonferens i dag.

– Det är fantastiskt skönt. Vi har räddat föreningen och kommit till en lösning som innebär att vi kan fortsätta vår totala verksamhet från yngsta lag till a-laget, säger klubbdirektören Lars Nolander.

Timrå IK har befunnit sig i djup ekonomisk kris och konkurshotet har varit överhängande.

Under torsdagseftermiddagen kallade klubben till presskonferens tillsammans med Timrå kommun för att lämna ett besked om framtiden – det blev ett positivt sådant.

TIK:s stora problem har varit Eon Arena, som man själva äger och som står och tickar pengar. Turerna kring en försäljning har varit många och klubben har bland annat nobbat ett bud på 15 miljoner från kommunen.

Nu säger klubbdirektören Lars Nolander att Timrå IK är säkra på att arenan kommer kunna säljas för en högre summa än så.

 – Vi har flera intressenter, redan nu har vi tre spår, säger han  till st.nu.

Kommunen hjälper på kort sikt

På kort sikt kliver kommunen in och bistår med den akuta hjälpen.

– Vi betalar ut driftbidraget lite tidigare. Sedan går näringslivet in, säger kommunstyrelsens ordförande Ewa Lindstrand (S) till st.nu.

På presskonferensen var hon tydligt lättad över att den anrika klubben räddas.

– Det har varit en lång och svettig period för oss i kommunen och naturligtvis också för Timrå IK. Med gemensamma krafter har vi två tillsammans med näringslivet och andra parter hittat en lösning. Det gör att vi kan trygga Timrås möjligheter att bedriva hockey i Timrå kommun, sa Ewa Lindstrand.

Drog lättnadens suck

För Lars Nolander har det varit en pressad tid. Nu drar han, för tillfället, en lättnadens suck.

– Det är fantastiskt skönt, samtidigt är det ett långsiktigt arbete som börjar nu. Man brukar säga att man har nio liv och det verkar som att Timrå använt åtta.

– Tolv, skulle jag säga, inflikade Ewa Lindstrand.

Timrå kommer tvingas banta sin organisation. Men hockeyallsvenskan kommer tabellelvan att genomföra som planerat. Redan i kväll spelar laget hemma mot jumbon AIK.

ARTIKELN HANDLAR OM