"Det var katastrof redan från början"

SSK om kaossäsongen som slutade i nedflyttning

HOCKEY

Södertälje SK:s säsong slutade i katastrof.

Målsättning SHL blev verklighet division 1.

I dag berättar tränaren Janne Karlsson och flera spelare om hur fiaskot fullbordades.

– Det var en katastrof redan från början, säger en SSK-spelare till Länstidningen.

Södertälje SK siktade mot SHL trots flera svaga säsonger på raken.

Men det slutade som bekant i något helt annat. Nedflyttning till division 1.

Nu berättar spelarna och förre tränaren Janne Karlsson om läget i laget och hur situationen blev som den blev i Länstidningen.

– Det var katastrof redan från början. Det var många som drog sina egna slutsatser redan då. Vi vann inga tajta matcher och hade inget spel som fungerade, säger en SSK-spelare som vill vara anonym till LT.

"Illa ute"

Det gjorde att laget dalade i tabellen och cementerade sig som jumbo. Senare blev det också nedflyttning, trots flera försök att förändra lagets spel under säsongen.

– Ett lag är som en vågskål med mod. Om det väger över åt fel håll, då är man illa ute. Vi hade behövt mer obekymrade spelare, som vågat spela och inte funderat så mycket. Men det lyste igenom under säsongen att många i laget har varit väldigt ängsliga, säger Janne Karlsson som inledde säsongen som huvudtränare till LT.

Janne Karlsson fick sedan sparken i vintras och ersattes av assisterande tränaren Ante Karlsson som senare ersattes av Mats Waltin.

Målsättningen knäckte SSK

Ett tränarkaos som var en av anledningarna till nedflyttningen. Men också målsättningen att gå upp i SHL, tror den förre Växjötränaren som hämtades in inför säsongen.

– En bov i dramat tror jag var det mentala, att hantera pressen från media och publik. Pressen blev för stor. Laget har kanske varit felbyggt, men det mentala i att inte lyckas leva upp till målsättningen har varit en faktor. Hade vi inte haft den målsättningen hade vi kanske kunnat spela mer avslappnat. Nu var det ganska spänt bland spelarna redan från början, säger Janne Karlsson.