De ska leda AIK

Melin och Gozzi tillbaka – som tränare & sportchef

HOCKEY

AIK Hockey tar tillbaka två profiler för att lyfta hockeyn.

Roger Melin, 58, blir huvudtränare och har skrivit på för fyra år.

Anders Gozzi, 47, blir sportchef.

– Det ska bli kul att bygga upp något efter att klubben haft några stökiga år. Vi kan absolut kämpa om SM-guld om, säg, fyra år, säger Roger Melin till Sportbladet.

LISTA: Så mycket tjänar spelarna i AIK

Är härvan runt AIK Hockey äntligen på väg att få ett slut?

Det verkar så, i alla fall runt två av de viktigaste positionerna i klubben.

Roger Melin blir huvudtränare. 58-åringen tränade AIK mellan 2008–2012 och lyfte upp AIK i SHL, där de överraskade stort. Han kommer närmast från Linköping och kontraktet med AIK ska löpa över fyra säsonger.

Den allsvenska föreningen har även gjort klart med en annan nyckelposition i klubben.

Anders Gozzi, 47, sportchef 2003–2013, kommer nu tillbaka i samma roll. Han har de två senaste säsongerna jobbat som talangscout i Winnipeg Jets.

"Stabilisera läget"

Sportbladet träffar Roger Melin i Stockholm under eftermiddagen och han är glad över att vara tillbaka i AIK.

– Jag har starka känslor för AIK och AIK-märket. Det är med stolthet jag kommer tillbaka.

– Visionen är inte att gå upp i SHL direkt, utan att stabilisera läget lite och få ordning på ett lag som kan ta steget upp. Jag tror det är viktigt att satsa på längre sikt. Det var därför jag skrev ett kontrakt på lite längre tid, säger han.

– Sedan skulle det vara en förmån att gå upp redan nästa år, men det är en bonus i så fall. Och allt är möjligt. Vi kan absolut kämpa om SM-guld, om säg, fyra år. Även om det känns långt borta när man nu är i allsvenskan.

Melin vill inte själv bekräfta uppgifterna angående Gozzi, men berättar att han haft önskemål om att få med sig honom till klubben.

– En bra sportchef är något av det viktigaste, och jag vill absolut jobba med Gozzi. Jag har haft det som önskemål och hoppas att det går i lås. Vi har haft väldigt bra kontakt under åren och pratat om att det skulle vara kul att göra något ihop igen.

De petas bort

Peter Nordström tog över ett AIK i krisläge sedan Peter Gradin och Thomas Fröberg sparkades.

Säsongen slutade ändå i kvalet nedåt, men Nordström lyckades rädda AIK:s elitexistens och det blir fortsatt spel i hockeyallsvenskan nästa säsong.

I dag berättar Nordström för Värmlands Folkblad att AIK vill ha en annan huvudtränare, men att klubben öppnat för en fortsättning ändå.

– De har sagt att de vill ha mig kvar, berättar Nordström för vf.se.

Enligt Sportbladets källor stämmer det dock inte.

Nordström och assistenten Michael Nylander ingår inte i AIK Hockeys framtidsplaner.

Vill satsa 30 miljoner

Roger Melin är en del i den investeringsgrupp som vill satsa stora summor pengar i AIK.

Sportbladet har redan skrivit om att en av investerarna är miljardären Torbjörn Törnqvist, som är en Sveriges rikaste personer, och gruppen säger sig dessutom vilja gå in med närmare 30 miljoner kronor i ett inledande skede och mer pengar i framtiden.

Pengarna ska gå till A-lagets resa mot SHL, till en ombyggnad av Ritorps ishall och till den nya barn- och ungdomssatsningen AIK Hockeyakademi, som ingår i den långsiktiga affärsplanen.

LISTA: Så mycket tjänar spelarna i AIK