Han tar över Hästen

Succétränaren byter till sportchef

HOCKEY

Vita Hästen ändrar på ledarsidan.

Tränaren Niklas Czarnecki blir sportchef och Mikael Johansson tar över som huvutränare.

– Vi ska bli bättre tränade till nästa år, säger Mikael Johansson till NT.

Foto: TT
Mikael Johansson.

I fjol gjorde Vita Hästen succé som nykomling i Hockeyallsvenskan.

Laget slutade på åttonde plats i grundserien och tog sig vidare till direktval till SHL där man föll mot Modo.

Huvudtränaren Niklas Czarnecki blev hyllad i Norrköping men nu väljer han att byta till sportchef. Samtidigt blir den tidigare assisterande tränaren Mikael Johansson huvudtränare kommande säsong.

– Vita Hästen har höga ambitioner och för att nå dit måste vi skapa en stabil organisation och ekonomi som vi kan bygga på. Vi har senaste åren kommit en bra bit på vägen och utnämnande av Niklas som sportchef är ytterligare ett stort steg i att nå dit samtidigt som vi efter några år av ekonomisk ökenvandring kan tillåta oss själva att lyfta blicken och jobba mer långsiktigt, säger VD:n Fredrik Jensen till klubbens hemsida.

Första säsongen som head coach

Djurgårdsikonen Mikael Johansson, med 19 säsonger i klubben, la av som spelare 2005.

Han har fem säsonger som assisterande tränare bakom sig, fyra i DIF och en i Vita Hästen. Den kommande säsongen blir hans första som huvudtränare i karriären.

– Det kommer inte att bli så mycket annorlunda. Jag och Niklas har jobbat väldigt nära. Vi ska fortsätta vara ett hårt arbetande lag där vi bygger defensiven först, säger Johansson.

”Det blir årets viktigaste match”

Mikaels tio år äldre bror, Kent Johansson, tränar SHL-laget Örebro. En klubb som Vita Hästen har haft ett samarbete med. Den 8 september har Norrköpingslaget en träningsmatch inbokad mot just Örebro.

– Vi ska piska dem, det blir årets viktigaste match. Haha. Nej men jag skojar bara. Det är kul att vi har ett samarbete. Det har funkat jäkligt bra men vi får se nu om det kommer fortsätta med Niklas som sportchef, säger Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM