Succé för Persson i comebacken

Foto: Bildbyrån
Johan Persson firar 4-1-målet mot Västerås.
HOCKEY

Målkungen var tillbaka i Timrå – och det med besked.

Inlånade SHL-forwarden Johan Persson gjorde två mål när Timrå slog Västerås med 4-1 på hemmais.

Johan Persson som under torsdagen anlänt från Färjestad till Timrå var med direkt i hemmalagets uppställning mot Västerås. Persson var Timrås bäste målskytt förra säsongen och är utlånad december ut.

I sin comeback för Timrå gjorde han succé direkt.

Efter en mållös första period och en till en början jämn andra slog Persson till och satte 2-1 med ett direktskott i powerplay.

Avgjorde i öppen kasse

Timrå kunde sedan utöka till 3-1 genom Per Hallin i slutet av den andra perioden.

Hemmalaget spelade sedan disciplinerat i den tredje perioden mot SHL-jagande topplaget Västerås. Västerås kämpade för en reducering men i slutminuten var det istället Johan Persson som avgjorde till 4-1 i öppen kasse.

– Det var skönt att göra två mål. Men det var lite svårt att komma in här där jag ska vara mer offensiv än i Färjestad. Det här var bra för självförtroendet. Skönt också att komma till ett lag som man spelat med och där man vet hur coacherna är, sa Persson till Sundsvalls tidning efter matchen

FAKTA

Timrå–Västerås 4–1 (0–0, 3–1, 1–0)

Andra perioden: 1–0 (3.07) Jeremy Boyce–Rotevall (Niklas Tikkinen), 1–1 (6.21) Christopher Fish (Linus Svedlund), 2–1 (17.25) Johan Persson (Albin Carlson, Elias Pettersson) spel fem mot tre, 3–1 (19.57) Per Hallin (Nicolai Bryhnisveen, Didrik Strömberg).

Tredje perioden: 4–1 (18.40) Johan Persson (Albin Carlson).

Skott: 19–25 (4–10, 7–9, 8–6).

Utv, Timrå: 3x2. Västerås: 4x2.