Halkat efter toppen – nu agerar Västerås

Aktiviteter under juluppehållet ska lyfta laget

Foto: Bildbyrån
Västerås har inte motsvarat förväntningarna.
HOCKEY

De var glasklar förhandsfavorit.

Men Västerås har halkat efter i den hockeyallsvenska toppstriden och nu agerar klubben under juluppehållet.

– Vi får inte gripas av panik eller känna stress, säger sportchefen Niklas Johansson.

Västerås brände två gyllene chanser förra säsongen.

Klubben föll i två avgörande matchserier, först mot Karlskrona, sedan Rögle, för att nå SHL.

Den här säsongen gjordes ett nytt försök i satsningen mot finrummet och inför säsongen fick Västerås tio av fjorton tränares röster om vem som tar en av platserna till den hockeyallsvenska finalen.

Men favoriten har knappast motsvarat förväntningarna.

Agerar under uppehållet

Efter 31 omgångar har Västerås halkat efter Tingsryd och AIK i tabelltoppen och har hela elva poäng upp till andraplatsen. Chockförlusten hemma mot jumbon Sundsvall i går var lagets femte raka.

Nu väljer Västerås att agera.

– Under uppehållet kommer jag att ha personliga samtal med samtliga spelare och vi kommer även ha team building. Vi vill göra nya avstamp, berättar sportchefen Niklas Johansson.

Vad har problemet varit?

– Vi har haft problem att komma i gång i matcherna. Det har varit krampaktigt.

– Dessutom har vi haft skadebekymmer. Jag skyller inte på det, men vår center nummer ett, två och tre har varit skadade. Det har slagit hårt på oss och inte fått något flyt, fortsätter Johansson.

Ni har redan förstärkt laget med flera spelare under säsongen. Är fler på väg in?

– Det viktigaste är att vi får tillbaka våra skadade spelare. Men dyker det upp fler skador, eller att någon får ett bakslag, så får vi naturligtvis titta på förstärkningar.

”Får inte känna stress”

Hur tänker du kring tabelläget?

– Vi kan inte stirra på lagen ovanför oss. Vi får inte gripas av panik eller känna stress. Når vi inte enda fram till de två första platserna så får vi gå den andra vägen, säger Johansson.

Lag ett och två i hockeyallsvenskan möts i en direkfinal i bäst av fem matcher och vinnaren möter SHL-jumbon i bäst av sju matcher om en SHL-plats.

Lag 3-8 i hockeyallsvenskan spelar en enkelserie och det första laget möter förloraren i playoff. Vinnaren där ställs mot SHL:s nästjumbo i bäst av sju matcher.