Tränarna förlänger – efter lyckade hösten

Niklas Eriksson och Marcus Ragnarsson kritar nytt

Foto: Bildbyrån
Niklas Eriksson får nytt förtroende.
HOCKEY

Almtuna IS har en stark höst i hockeyallsvenskan och ligger i nuläget på sjundeplats.

Nu belönas tränarduon Niklas Eriksson och Marcus Ragnarsson.

Klubben har bekräftat att de förlängt deras kontrakt.

– Det ger oss förutsättningar att fortsätta bygga vår A-lagsverksamhet och elitverksamhet in i framtiden på det sätt som vi vill, säger sportchefen Robias Pehrsson.

Den fina hösten i Almtuna har besvarats av klubben. Tränarna Niklas Eriksson och Marcus Ragnarsson har båda kritat på nya kontrakt med den hockeyallsvenska klubben som sträcker sig över två säsonger, med option på ett tredje år.

– Vi i klubben är nöjda med de här förlängningarna utav Niklas och Marcus kontrakt. Det ger oss förutsättningar att fortsätta bygga vår A-lagsverksamhet och elitverksamhet in i framtiden på det sätt som vi vill, säger sportchefen Tobias Pehrsson till klubbens hemsida.

– I och med att Niklas och Marcus avtal är förlängda på 2+1 år skapar vi bra kontinuitet i verksamheten, vilket är min filosofi och målsättning med verksamheten. Jag är väldigt glad att Niklas och Marcus vill fortsätta driva klubbens sportsliga verksamhet framåt tillsammans med mig och övrig personal.

"Vi siktar högt"

Almtuna är en av höstens överraskningar och har stått för flera fina prestationer. Inför jul parkerar de på en sjundeplats i tabellen, blott tre poäng upp till IK Oskarshamn på tredjeplatsen. I senaste omgången kom dessutom seger nummer tolv i höst för Uppsala-laget när IK Pantern besegrades med 3-1 i Metallåtervinning Arena.

– Vi siktar högt och med dessa förlängningar och Tobias Pehrsson nya roll står vi på en stabil grund för den sportsliga delen av Almtuna, jag är väldigt stolt över att ha den här ledarstaben, det skapar ett lugn inom föreningen och en framtidstro, säger klubbchefen Andreas Klingberg till klubbens hemsida.