Timrås drag – lånar dubbelt från SHL

Adam Reideborn lånas för en match

Foto: Bildbyrån
Adam Reideborn.
HOCKEY

Timrå agerar dubbelt på lördagen.

På lördagen blev det klart att Adam Reideborn lånas in för morgondagens match mot Björklöven.

Dessutom är Färjestads Johan Persson klar för en ny sejour i klubben.

Timrå kommer till morgondagens match mot Björklöven med tre raka förluster i hockeyallsvenskan. Nu agerar klubben för att få stopp på den dystra trenden. Tack vare det korta speluppehållet i SHL lånas nu Modos förstemålvakt Adam Reideborn in till matchen.

– Vi har ett bra samarbete med Modo och de frågade om han kunde få stå en match hos oss för att få lite matchform. Det var en bra lucka att ta in honom för oss och Modo spelar inte igen förrän mitten av nästa vecka så det passade perfekt, säger Timrås tränare Roger Forsberg till st.nu.

Det blir därmed ett fint återseende för tränaren som tidigare haft målvakten mellan stolparna i klubben. Det är även en målvakt som han har stort förtroende för.

– Han stod fem matcher åt oss och vi vann fyra av dem, om jag inte minns fel, så det är en absolut en spelare jag litar på, säger han.

Lånar från Färjestad

Senare under lördagen bekräftade även Färjestads BK på sitt Twitter-konto att de lånat ut en spelare till Timrå. Det är den 20-årige forwarden Johan Persson som får packa sina väskor och flytta tillfälligt till den hockeyallsvenska klubben.

Det är dock inte första gången som han lånas ut till laget den här säsongen. Under hösten spelade han sju matcher för laget, med två mål och två assist som poängskörd.

Det nya lånet sträcker sig januari ut.