"De kommer troligtvis inte att komma ikapp"

Tingsryd snuvade Västerås på segern

Foto: Bildbyrån
Martin Filander.
HOCKEY

Västerås dominerade i slutet – men spelarna fick kliva av isen poänglösa.

Istället fortsätter årets skrällag att övertyga – Tingsryd är tillbaka i serieledning.

– Vi bara kastar oss tillbaka från två förluster. Kanonbra! säger Filip Owesson, som assisterade fram till segermålet.

Foto: Bildbyrån
Tingsryd firar serieledningen med sina fans.

Topptippade och pressade Västerås skrek efter poäng. Men efter att först ha hämtat upp 0-1 till 2-1 mot det otippade topplaget Tingsryd tappade laget ledningen till förlust i den andra perioden.

Det innebar att Tingstyd tog tre viktiga poäng, som förde laget tillbaka i serieledning och hela 16 poäng före jagande Västerås på femte plats.

"Oerhört viktig"

– Jag tycker att det är en väldigt jämn match i två perioder. I tredje kan man säga att pucken är lite mer på oss. De stundtals parkerar i vår zon men lyckas inte skapa de där superheta chanserna men vi står emot. Så fantastiskt skönt, annars hade de ju börjat närma sig oss i tabellen. Så det var en oerhört viktig match, säger 24-årige Filip Owesson som gör sin femte a-lagssäsong i klubben.

Början man redan nu snegla på när serien är slut?

– Vi försöker undvika det, och har sagt att vi ska ta en match i taget och spela den som om det vore en play off-match. De andra lagen tar oss på betydligt större allvar nu än tidigare. Men nu har vi varit ett bra tag i toppen och känner oss som hemma där uppe.

Västerås är hela 16 poäng efter. Vad har du får hälsning till dem efter den här segern?

– Det är ett jättebra lag och allt kan hända i hockey. Men fortsätter vi med vårt så kommer de troligtvis inte att komma ikapp oss...

"Så jävla bittert och frustrerande"

Kanske inte vad laget behöver höra. Förlusten tog laget hårt, och tränaren Martin Filander kokade efteråt.

– Vi ger bort den här matchen. Det är så jävla bittert och frusterande. Vi gör en bra match och vänder, men sedan släpper vi in två helt horribla mål som kostar oss många poäng, säger han i C More.

Eric Castonguay gav Tingsryd ledningen direkt i den första perioden men i den andra blixtrade Västerås till. Jan Urbas och Charlie Cook gjorde 1-1 och 2-1 inom loppet av drygt två minuter och matchen var vänd.

Bara för att vända igen.

Perioden avslutades nämligen med två lika snabba Taif-mål. Efter Västeråsslarv blev först Eric Castonguay tvåmålsskytt innan Denny Kearny satte slutresultatet 3-2.

FAKTA

Tingsryd–Västerås 3–2 (1–0, 2–2, 0–0)

Första perioden: 1–0 (3.49) Eric Castonguay (Kari Sihvonen, Hannes Johansson).

Andra perioden: 1–1 (7.42) Jan Urbas (Jeremy Williams, Maksim Matushkin), 1–2 (10.11) Charlie Cook (Jeremy Williams) spel fem mot fyra, 2–2 (16.26) Eric Castonguay (Markus Persson, Patrik Nilsson), 3–2 (19.24) Denny Kearny (Filip Owesson) spel fem mot fyra.

Skott: 28–34 (13–10, 10–11, 5–13).

Utv, Tingsryd: 6x2. Västerås: 3x2, 1 matchstraff.

Domare: Filip Sandstedt, Helsingborg.

Publik: 1 687.

ARTIKELN HANDLAR OM