Hånades – då blev han matchhjälte

"Skönt att se att de har lite vattenskalle”

HOCKEY

Karlskogas Daniel Wessner nätade och hånade Robin Kovacs.

AIK-forwarden svarade med att avgöra matchen med två straffmål.

– När jag lägger första straffen hör man ett och annat men när jag ska lägga den andra så är det knäpptyst så det var skönt, säger Kovacs.

Mötet mellan AIK och Karlskoga på Hovet var ett riktigt sexpoängsmöte. Seger för AIK så skulle avståndet ner till tredjeplacerade laget, Vita Hästen, bli 12 poäng medan Karlskoga kunde krympa avståndet till åtta vid seger.

Och det var bortalaget som öppnade klart bäst i första perioden. Efter en pigg AIK-inledning gjorde i tur och ordning Viktor Berglind och Daniel Wessner varsitt mål bakom Robin Rahm.

Den notoriske trashtalkaren Daniel Wessner stortrivdes på isen – inte bara på grund av målet.

– Min känsla är att jag ser att AIK har några juniorer med uppknäppt hjälm på uppvärmningen, det är skönt att se att de har lite vattenskalle. Det tycker jag vi tar vara på i den här perioden, säger han i C More och erkänner att han valt att sikta in skitsnacket på AIK:s talang Robin Kovacs.

”Måste vara kyligare”

– Jag såg hur 96:an åkte med hjälmen uppknäppt och tuggade tuggummi på värmningen, då får man energi. Det ser lite halvlojt och fjantigt ut, säger Wessner.

Robin Kovacs själv var besviken över första perioden.

– Den är absolut inte godkänd, ska vi vara på den här nivån har vi inget med att kvala till SHL att göra, säger han och kommenterar snacket på isen.

– De ligger på ganska mycket, det känns som de har mer fokus på att reta upp oss än att vinna matchen. Vi måste hålla oss mycket kyligare i de flesta situationerna, säger han i C More.

Avgjordes på straffar

I andra perioden tog AIK över helt. Reducerade genom Marcus Jonsson innan Karlskogas Marcus Nilsson satte ett ologiskt 3-1-mål. Jacob Spångberg fick dock in en ny reducering precis före pausvilan och strax efter densamma kunde Malte Strömwall och sätta 3-3-kvitteringen. AIK hade sedan både flest och bäst chanser att avgöra under ordinarie tid men matchen gick till förlängning och straffar.

Och då var det dags för Robin Kovacs att leverera ett skönt svar till Daniel Wessner genom att sätta två straffar och avgöra matchen.

– Det var faktiskt skönt. Vi skojade lite här efter om att när jag skulle lägga första så hör man ett och annat men när jag ska lägga den andra så är det knäpptyst, så det är skönt så klart, säger matchvinnaren.

"Såg fel”

När Sportbladet berättar om Wessners utspel i periodpausen slår han tillbaka lite:

– Jag vet inte, såg han mig tugga tuggummi så såg han fel, det gjorde jag inte. Däremot hade jag hjälmen uppknäppt, det är en rutin jag har just på den övningen.

Vad känner du för Karlskogas sätt att krypa under skinnet på er i första perioden?

– 70 procent av deras fokus är på att prata ner oss, det är väl upp till dem. Deras tränare vill väl att de ska spela så, säger han.

AIK har nu 75 poäng, en bakom Tingsryd och med elva poäng ner till Vita Hästen på tredjeplatsen.

FAKTA

AIK–Bik Karlskoga 4–3 e str (0–2, 2–1, 1–0, 0–0, 1–0)

Första perioden: 0–1 (8.25) Gustaf Thorell (Victor Berglind, Marcus Nilsson), 0–2 (9.21) Daniel Wessner (Fredrik Höggren, Johan Nilsson).

Andra perioden: 1–2 (2.36) Marcus Jonsson (Fredrik Hynning, Simon Fredriksson), 1–3 (18.22) Erik Thorell (Marcus Nilsson, Henrik Larsson), 2–3 (19.39) Jacob Spångberg (Malte Strömwall, Jonathan Léman).

Tredje perioden: 3–3 (0.42) Malte Strömwall (Oscar Steen).

Avgörande str: Robin Kovacs.

Skott: 45–33 (12–14, 19–8, 9–10, 4–1, 1–0).

Utv, AIK: 3x2. Bik Karlskoga: 2x2.

Domare: Daniel Winge, Leksand.

Publik: 6 232.

Vita Hästen–Pantern 3–2 e str (1–0, 0–0, 1–2, 0–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (17.05) Erik Olsson (Rickard Palmberg, Gustav Backström) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–1 (7.08) Oliver Widding–Persson (Erik Nyström, Pontus Netterberg), 1–2 (8.16) Emil Carnestad (Emil Sandin, Fabian Lundh), 2–2 (13.16) Mattias Kalin (Henrik Bankelius, Lukas Vopelka).

Avgörande str: Mattias Kalin.

Skott: 36–27 (13–5, 10–12, 10–7, 2–3, 1–0).

Utv, Vita Hästen: 2x2. Pantern: 5x2.

Domare: Christoffer Karlsson, Vadstena.

Publik: 2 987.

ARTIKELN HANDLAR OM